Какво да направим ако партньора ни не иска деца

Кога е най-подходящото време да се появят наследниците? Кога една жена е  готова да стана майка? Кога един мъж е готов да стане баща, да поеме отговорността не само за себе си, но за цялото семейство? Много въпроси на които ако започнем да мислим и премисляме отговорите може би никога няма да стигнем до тъй важното решение, а часовника тиктака ли тиктака. В повечето случаи ние жените усещаме първи този момент и започваме да даваме зор на половинката си, но какъв е неговия отговор? Какво да правим ако той не иска да или не се чувства готов за бебе?

Често пъти в този момент изникват въпроси от рода на: Може би е по-добре да скъсам с него и да не си губя повече времето? Готова съм да се омъжа за този човек, но мога ли да го чакам до безкрай да се реши да имаме деца? и тн. и тн. Ето няколко съвета, които биха могли да са ви от полза когато трябва да водите този не лек разговор за някои двойки.

 

Дайте на партньора си да разбере, че не представяте живота без деца

Важно е да бъдете честни с половинката си. Кажете му, че няма как да се омъжите за човек който не иска деца колкото и да го обичате. Бъдете честни и не крийте емоциите и чувствата си. Ако той ви обича наистина ще ви разбере и ще ви обясни мотивите за това негово решение. В крайна сметка двойките винаги трябва да обсъждат това, което им предстои и да взимат решенията заедно. Важно е да не се страхувате от възможна раздяла. В крайна сметка е по-добре да приключите с едни отношения в които няма логично развитие, отколкото да съжалявате за пропуснати възможности и години.

Не притискайте партньора си

Много е лесно да разрушите едни отношения, но това ли е наистина което искате? Ако поставите прекалено ребром въпроса за дете пред приятеля си, много вероятно е той да се стресне от предстоящата отговорност и да се отблъсне от вас. Причините за неговото нежелание може да са много: Може би има финансови затруднения или минава през труден период в работата. Възможно е преди години да е загубил дете и все още да не е готов да посрещне една нова бременност. Открийте причината, опитайте се да разберете неговите мотиви и след това споделете какво чувствате вие. Подгответе го, посадете като семенце вашето желание, поливайте го и му дайте възможност да порасне и той да го приеме с отворени обятия. Мъжете ценят дълбоко, когато една жена ги разбира.

things-to-do-when-your-partner-doesnt-want-kids-1
ontobaby.com

Дайте му време да си помисли

Ако усетите, че темата му е неприятна и това го дразни – спрете! Дайте му време да осмисли вашите думи. Да влезете в битка, не е най-доброто решение в подобна ситуация. Именно заради раздразнеността си е възможно дори да не чуе това, което се опитвате да му кажете. Когато такъв разговор бива проведен с  търпение и любов имате много по-голям шанс да успеете. Опитайте да му обясните всички плюсове на това да имате дете и го оставете сам да вземе решение за себе си.

Обсъдете финансовите проблеми

Често пъти основната причина поради която мъжете не искат деца е финансова. Те винаги не са достатъчно финансово стабилни за да поемат подобна отговорност. Много малко от тях са запознати с факта, че в момента в който повечето баби, лели и по-голямата част от роднини и приятели разберат за предстоящо бебе се побъркват да купуват подаръци. да не споменаваме и за последващи изписване, погачи, 1-ви рожден ден и прочие. Успокойте го, че поне до 2 годинки няма да имате особени харчове около малкото човече. Освен това ако правилно планирате бюджета си едно дете не би натежало в никакъв случай, напротив ще ви донесе толкова много радост, колкото дори и не сте си помисляли.

Като за финал бихме казали, че повечето от случаите в които мъже са се “дърпали“ от подобна отговорност, са именно тези които най-вече се грижат за малките си наследници. Мъжете се свързват доста по-късно с децата от колкото майките, но затова пък тяхната връзка е много особена и за нищо на света не трябва да пропускат това неповторимо изживяване.

Много бихме се радвали да сме ви били от полза с този материал и с охота приемаме вашето мнение по темата 😉

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://womanitely.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply