Какво да имаме в предвид ако сме тръгнали на плаж

Казват, че колкото повече време прекарваме на плажа, толкова повече проблеми имаме да решаваме. Всички обаче свързваме лятото със слънце, море, плаж и хубави емоции. Как да устоим на тези изкушения и да се придържаме към здравословните правила на живот? Може да прекарате целия ден плувайки и печейки се на плажа или да се притеснявате как ще ви се отрази това. И в двата случая здравето трябва да е на първо място.

На всички ни се е случвало да се приберем в хотелската си стая след продължителен ден на плажа и усещането все едно през нас е минал слон не е особено приятно. Слънчевите изгаряния, главоболието, умората и изтощението са нещо много неприятно с което трябва да се справим. Вместо да се борим с тях е далеч по-разумно да се предпазим от тях. Ето защо  решихме да ви спестим излишните притеснения с няколко много полезни съвета в тази посока.

1. Поддържайте тялото си добре хидратирано

Това е възможно най-важното нещо с което бихме могли да започнем. Добрата хидратация на кожата е задължителна ако се каните да прекарате целия ден на плажа. Освен да намажете кожата с хидратиращ продукт си осигурете поне два литра вода за деня. Консумирайте също така сочни плодове, като диня, краставици, домати или пъпеш.

Плуването няма да поддържа тялото ви хидратирано, така че набавяйте редовно вода като пиете или хапвате подходящите продукти.

2. Доверявайте се на шестото си чувство

Ако не се чувствате добре и не ви е до плаж днес, то тогава недейте да ходите. Доверете се на инстинкта си. Ако все пак сте отишли на плаж и забележите, че някой непрестанно ви зяпа и това ви се струва подозрително повикайте охраната на плажа. Има разлика, когато някой ви зяпа защото ви харесва и иска да ви заговори и такива зяпачи, които искат да ви оберат.

3.  Носете си аптечка за първа помощ

Никога не се знае какво може да се случи докато сте на плажа, особено ако сте с деца. Ето защо е много важно да си носите аптечка за първа помощ. Вече ги продават по касите и в големите супермаркети.

4. Обновявайте слънцезащитния си крем на всеки два часа

Изписани са тонове по темата за това, колко е важно да не се излагаме на слънце без слънцезащитен продукт. За съжаление все още има хора, които не ползват такива особено мъжете. Препоръчително е да не ползвате продукти с по-нисък от SPF30 и не по-висок от SPF50. Не си мислете, че като пише на опаковката SPF100 ще получите по-добра защита от продукт с SPF50. Затова не харчете парите си на вятъра. Важно обаче е да не забравяте да обновявате крема на всеки два часа.

5. Не прекалявайте със слънчевите бани

Това, че си носите слънцезащитен продукт не ви дава спокойствието, че няма да изгорите ако се пържите цял ден на плажа и то без чадър. Прекомерното излагане на слънце особено в часовете когато слънцето е най-силно може до доведе до силно главоболие, повръщане и други разтройства на организма. Колкото до изгарянето, то ви е в кърпа вързано. Заложете на здравословния тен, а не на тена на всяка цена.

6. Не стойте с мокри бански

Когато излезете от водата е хубаво да смените банския си. Когато стоите с мокри бански цял ден може да си докарате гъбични инфекции, а това никак не е приятно. Един бански в повече няма да ви натежи, но пък ще се чувствате далеч по-комфортно. Знам, че е досадно да се преобличаш всеки път щом излезеш от водата, но е единствения начин да се предпазим от инфекции.

7. Не ходете на плаж сами

Хубаво е човек понякога да се усамоти и да подреди мислите си, но плажа определено не е най-подходящото място затова. Риска да ви оберат е голям, освен това с голяма компания е в пъти по-забавно.

 

Това са нашите полезни съвети за добре прекарано време на плажа без излишни рискове както за здравето, така и за емоциите ви. Лятото е в разгара си, насладете се на ваканцията и добре прекараното време с приятели. Ще се радваме да споделите с нас, ако имате и вие такива 😉

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.today

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply