Какви са ползите от картофения сок за кожата

Картофите са често използван зеленчук в нашето меню. Приемаме ги сварени, печени, пържени, на пюре,задушени и още как ли не. Много от вас са запознати с хранителните им ползи в зависимост от начина на приготвяне, но колко от вас знаят за невероятните разкрасителни ползи, които се крият в тях? След като се запознаете със списъка който сме ви приготвили сме сигурни, че картофите ще са най-верният ви приятел за разкрасяване. И така:

1. Нанасяйте всеки ден студен сок от картоф върху зоната на лицето ви, където има изразени петна. Ще видите как петната ще изсветлеят с продължителната употреба. Опитайте и няма да съжалявате. Ще се радвате на чиста кожа и равномерен ясен тен.

2. Картофите вършат чудеса ако кожата ви е изгоряла от слънцето. Това, което трябва да направите е да нарежете един картоф на резанчета и да ги поставите на афектираната кожа. Ще усетите успокояващ и охлаждащ ефект. Паренето и зачервяването скоро ще отшуми и ще остане само придобития тен.

3. Нанасяйте картофен сок всеки ден на кожата на лицето си и по този начин ще забавите появата на малките досадни бръчици. Редовната употреба на сока придава здрав вид, блясък и мекота на кожата на лицето. Това е може би една от най-приятните ползи от него.

4. Картофите много успешно премахват и тъмните кръгове под очите. Просто поставете две картофени кръгчета върхи очите си, постойте така 20-тина минути, изплакнете с топла вода. Също така може да напоите два козметични тампона с картофен сок и да ги поставите вместо картофени кръгчета. Резултата е отпочинали очи без каквито и да било следи от тъмни кръгове.

5. Ако се чувствате уморени, не се колебайте да поставите тънки резани картоф по цялото лице включително и на очите. Отпуснете се и постойте така 15-20 мин. Ще видите какъв невероятен лифтинг ефект ще има след като отстраните картофите и изплакнете кожата.

6. Поставяйте нарендосан картоф ежедневно на лицето си за да избелите и избистрите тена на кожата. Ежедневната употреба на картофен сок ще намали подпухналостта и ако искате да просветлите кожата си по естествен начин си струва да опитате.

7. Картофените обелки вършат чудеса със посивялата коса. Сложете картофените обелки във вода и ги оставете да кипнат, след което охладете до приятна температура водата и изплаквайте косата с нея всеки път след като се изкъпете със шампоан. По този начин ще потъмните косата без да има нужда от боядисване, освен това ще е здрава и лъскава както никога до сега.

8. Смесете сок от краставица и картоф в равни пропорции и нанесете върху кожата на лицето, включително и зоната около очите. И двете съставки действат много добре на тена.

9. Нарендосайте един картоф и го смесете със зехтин. Оставете тази смес настрана и вземете мед, който нанесете върху зоната около очите. Останете така 5 мин., след което нанесете от тази смес в тези зони и останете така 15 мин. Изплакнете с хладка вода. Повтаряйте тази процедура 2 до 3 пъти седмично, по този начин третирате фините бръчки около очите и тъмните кръгове.

 

Е, мили момичета струва си да опитате. Картофи има всяка жена в кухнята, така че действайте. Очакваме да споделите резултата с нас 😉

 

 

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимка:http://www.foodlve.com/

No Comments Yet

Leave a Reply