Каква прическа да изберем според формата на лицето си

Какъв тип лице имаме, и какъв тип прическа да си направим?

В морето от модерни неща най-лесно ще намерим това, което търсим, ако знаем , коя сме…? Затова предложенията за прическа зависят най-вече от формата на лицето и след това е всичко останало….Обикновено при избора на прическа се ръководим от това какво е актуално този сезон? Какво иска да ни направи фризьора за да разнообрази? Как са се подстригали наша позната , Виктория Бекъм или Анджелина Джоли? Как иска да ни види нашия съпруг? И още много объркващи и подвеждащи варианти, които не ни да ват яснота и ни правят неуверени в исканията и желанията ни.

За да сме ви максимално полезни се обърнахме към професионалист в областта на стайлинга – имидж консултант Ивета Петрова се занимава именно с това да създава перфектни визии. Ето какво сподели тя относно прическите и това колко е важна формата на лицето, с която трябва да се съобразим при избора на фризура.

LZ: Ивета колко типа лица има?

ИП: Ще разгледаме 6-те типа лица и ще направим предложения към тях, за да може дамите да имат информация, която да помогне при избора им следващия път. За ориентир при определяне на формата на лицето може да са ни пропорциите.

LZ: Как точно да определим кой тип е нашето лице?Как се мери?

ИП: Челото от началото, което е косата до точката ,която е на линията на веждите. След това от същата тази точка до долния край на носа. И третата част е от точката под носа до долната част на брадичката. Щирината също има значение за формата на лицето.

LZ: Би ли споделили с нашите читателки за всеки тип най-характерните особености.

ИП: Да започвам с едно от най-често срещаните тип лице:

 

ОВАЛНО

facetipe1

Правилна заоблена форма, приличаща на яйце с острата част надолу. На този тип лице отиват много и най-разнообразни прически от всякаква дължина. Това, което може да спазват жените от типа , като ключов момент за по-добра визия е да са с открито чело и обем в горната заст на главата. Може да си позволят и лек бретон, но той не трябва да е плътен, за да може да се вижда лицето и пропорциите.

 

КВАДРАТНО

facetipe2

Квадратното лице сякаш има четири равни страни, много често си личи от долната челюст, която е по-равна и широка. Тук също отиват всякакви дължини. Може бретон, но почти незабележим. Ключов момент , който ще помогне е долната част на лицето да бъде открита прибрана или по-къса. С леки къдрици и вълни се омекотяват формите.

 

ПРАВОЪГЪЛНО

facetipe3

Отличава са с това, че двете страни на лицето от слепоочията до долната част на челюстта са издължени. Подобрението ще дойде от обема разположен от двете страни на лицето, като косата да е разделена на път желателно е той де е страничен. Средно къси прически. Вълни или къдрици ще украсят допълнително женствената визи.

 

ОБЪРНАТ ТРИЪГЪЛНИК

facetipe4

Тук брадичката е издължена и често комбинирана с голямо чело. Най-добре при избор на прическа за този тип да се обърне внимание на тези с бретона. Дали ще е плътен или ефирен няма значение, важното е да присъства. Дължината на косата може да е , както дълга така и средна, важно е да си отива с бретона, който ще е ключа към успеха.

 

ТРИЪГЪЛНО

facetipe5

Този тип лице е много специфично. Челюстта с подчертана и е най-видимата част от лицето. За да се подобри вида на такъв тип лице е нужно обем в частта около челюстта. Като пътя за улеснение може да е посредата и също да има малко обем в горната част на главата. Дължината най-добре да е около рамената за да може да се оформи в нужния вариант. Може да направим и обемни къдрици.

 

КРЪГЛО

facetipe6

Този тип лице много често го наричат и „широко“.Това , по което се ориентираме при определянето му е, че сякаш всичките му страни са равни, също така е и с гладки и меки линии. Ако искаме да подобрим нещо в това лице , то може да се покрие по контурите му с коса. Бретона е добър вариант, но и за страните трябва да се помисли. Затова най-добрите прически в случая са по-късите и филирани с падащи на бузите кичури.

 

Не забравяйте, че в направата на хубава прическа участват двама души, Вие и фризьора Ви. Добре е да обсъдите заедно всичко преди да преминете към действие. Доброто изчерпателно обяснение винаги е помагало , за да няма грешки. На принципа на шивачите… „Три пъти мери, един път режи“. Весело и пролетно настроение, креативност, смелост и лекота са добри спътници на това упражнение. Желаем Ви , всичко най-красиво!

 

 

 

автор на материала: имидж- консултант Ивета Петрова http://visioner.bg/

снимки: http://visioner.bg/

снимка корица: forums.hi7ob.com

No Comments Yet

Leave a Reply