Истинската причина дамите да си купуват дизайнерски чанти и обувки

Чантата Gucci изпраща посланието: „Стойте далече от моя мъж!“

Облеклото издава социалния статус и придава самочувствие. Това не е тайна за никого, но не е единствената причина дамите да залитат по скъпите маркови аксесоари и да инвестират крупни суми само за една чанта или обувки.

Ново изследване на университета в Минесота показва, че жените използват облеклото и като предупреждение за останалите представителки на нежния пол да не пробват късмета си при техния мъж.

„Усещането у дамите, че връзката им е в опасност, автоматично ги кара да показват своите Gucci, Chanel и Fendi пред другите жени“, казва CBS докторантката Яджин Уанг.

Когато една жена започне да парадира със скъпите си аксесоари, тя излъчва посланието „стойте далече от моя мъж“, допълва студентката. Причината се корени в това, че повечето жени смятат, че скъпите вещи на „конкурентките“ им са купени от техните съпрузи или сериозни любовници. Притежателките на марковите продукти искат да докажат, че имат сериозна връзка с мъж, който се е посветил на тях и който ги глези и затова се „кичат“ със своето Gucci, а не толкова заради неговото качество или дизайн.

Изследването е проследило покупателните навици на 650 жени и е установило, че когато някоя дама усети връзката си като застрашена, се обръща към луксозните модни марки.

„Дизайнерската чанта или чифт обувки служат като щит“, обяснява г-ца Уанг.

източник:tialoto.bg

снимка:Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply