Искате да стопите мазнините на корема? Ето как…

Зимата е период по време на който организма трупа мазнини или т.н резерви. В по-студения период от годината тялото ни обича да се запасява с повечко мазнини. Малко неприятно, но факт! Тогава апетитът ни се изостря и на всичкото отгоре ни се дояждат само калорични неща.

 

Освен това съществуват четири фактора, които водят до наддаване на теглото:

 

1. Генетика
2. Хранене (не само това, което ядете, но също така и колко често)
3. Стрес
4. Хормоните

Мастната тъкан е не само физически дефект на външния вид, но също така оказва голямо въздействие върху здравето, повишава се риска от някои хронични заболявания.

Има два вида мазнини, които се намират около средната част на тялото ви:

1. Подкожна мастна тъкан или „пасивни“ мазнини, се намират под кожата. За да стопите този вътрешен слой на мазнини, се изисква метаболитна намеса от системи на организма и жлези, за да бъдат обработвани за енергия.
2. Висцерална мастна тъкан, или „активна“ мазнини,които се съхраняват дълбоко около основните органи. Мастни киселини и други хормонални вещества, които се метаболизират в черния дроб- дава на тялото ви т.н. бирен корем.Превишаването на висцерална мастна тъкан може да доведе до повишена кръвна захар и по-високи нива на инсулин, и също така генерира увеличаване на възпаленията, което може да доведе до диабет, някои видове рак и инсулт.

Мастна тъкан се произвежда, когато сме поели повече калории енергия, отколкото нашите тела могат да използват.
Генетиката играе някаква роля, но нашата околна среда е с най-голямо въздействие.
Хроничният стрес може да доведе до по-голяма талия, защото той задейства съществуващато производството на кортизол, наред с други неща, водещо до интензивен апетит, което ни кара да преяждаме, в резултат на увеличаване на теглото има тенденция мазнините да се установят предимно в областта на корема.
Намаляващите нива на половите хормони, като например, когато при жените настъпи менопауза и започнат да губят естроген може да се увеличи висцерална мастна тъкан.

abbsqeeze1
stayinghealthy.info

Какво да правите:

1. Не намалявайте приема на калории с повече от 25% това ще доведе до забавяне на метаболизма ви -тялото ще превключи в режим на глад и ще понижи метаболизма в покой.
2. Яденето на натурални храни, добре балансирано хранене на всеки 3-4 часа ще помогне за прочистване на тялото и ще повиши вашия метаболизъм.
3. Фитнес програма, състояща се от силова тренировка и кардио интервални тренировки е най-добрият вариант за изчистване на мазнините.
4. Контролирането на нивата на стрес, е от решаващо значение да се изчистят упоритите мазнини.

Кои са най-подходящите упражнения за топене на мазнини в коремната област?

Вероятно веднага ще кажете – коремни преси! Да, ама Не…както казват малките деца. Коремните преси са страхотни когато искаме да постигнем релеф, да стегнем коремната мускулатура, но те не топят мазнини. Колкото и да ви е странно това е неоспорим факт. Ако искате ефективно да премахнете мастните натрупвания правете следните упражнения:

Стягайте коремните мускули вдишвайки и издишвайки въздух. Хубавото на това упражнение, че може да го правите навсякъде.

Ето как точно да го изпълнявате:

1. Вдишвате дълбоко и издишвате бавно.

2. След като издишате не вдишвайте веднага, постойте със стегнат корем между 3-6 сек. /ако можете повече още по-добре/, ще усетите лека болка.

3. Сега отпуснете мускулите на корема и вдишайте отново дълбоко въздух. Хубаво е да направите 10 повторения, които няма да ви отнемат повече от 40-60 сек. Правете го всеки ден по няколко пъти и ще видите резултат след 7 дни, а след няколко седмици няма да повярвате на очите си. Важно е да изпълнявате упражнението правилно и да не прекалявате с мазните пържени тежки храни, идва пролет все пак и трябва да изглеждаме добре.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: stayinghealthy.info

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply