Интернет уроци по грим с Мишел Фан

Това е една история за макиаж, и още нещо… Вярвайте в мечтите си, упорствайте за да ги постигнете и няма начин да не намерите верния път.

Способностите на грима да промени тотално визията са безспорни. Към това се прибавят и неговите неограничени, почти вълшебни възможности за прикриване на недостатъците и подчертаване на естествената красота. През последните години обаче всичко това може да се постигне в домашни условия, без намесата на професионалист. Или поне без директната намеса на такъв. Защото всичко необходимо за постигане на невероятен грим в домашни условия са сенки и спирала, както и интернет достъп. Днес интернет предлага всичко – дори и виртуални срещи с гримьори, подробно обясняващи и нагледно показващи как да се гримираме. Сред тях е младата и вдъхновяваща Мишел Фан.

От русуване до макиаж

MF4
buzzfeed.com

Родена в Бостън едва преди 26 години, Мишел успява да сбъдне мечтите си с помощта на интернет. Като дете с труден живот и чести премествания, породени от проблемите на баща й с хазарта, Мишел има нужда от занимание, което да й донесе положителни емоции и утеха.  Фан открива и двете в рисуването. По-късно като ученичка в гимназията Мишел заменя боите с гримове и започва с много лекия и почти незабележим грим, на който и до сега е фен. Така тя открива своята истинска страст – макияжа. Новопостъпила в колежа, Мишел получава първия си лаптоп и през май 2007-ма мечтата й започва бавно да се сбъдва – тя качва първия си beauty „урок” в Youtube. Страстта й към грима и усета й за стил бързо завладяват огромна аудитория и пет години след началото Мишел има повече от 280 видео урока и 5 млн. почитатели, които следят канала й в Youtube.

ОТ МИШЕЛ до EM Michelle Phan

MF2
Pinterest

От 2007-ма до сега Фан успява да открие любовта в лицето на френския модел Доминик Капраро, да покори модния подиум, гримирайки модели за ревютата на  известни модни къщи, както и да отвори свой собствен магазин в сърцето на Ню Йорк. За няколко години тя успява да сключи договори с козметични гиганти като Lancome и L’Oreal, използвайки техни продукти в своите видеа. Най-важният от тях е този с L’Oreal Luxe, чрез който тя създава своя собствена козметична линия под лейбъла EM Michelle Phan.

ОТ ИНТЕРНЕТ до beauty бутика

MF3
Pinterest

Линията EM включва голямо разнообразие от нюанси и консистенции, а също и иновативен поглед към опаковането и външния вид на продуктите. Много от тях разполагат с вградени магнити, които позволяват смяната на цвета на продукта. С интересни имена (избрани с помощта на интернет последователите на Мишел) и огромно разнообразие младата гримьорка завладява огромен пазар. За още по-голямо улеснение продуктите от линията EM имат и специфични имена като Нощен живот, Живот на плажа и много други, подсказващи за какъв контекст са подходящи. Със завладяващата си история Мишел Фан е поредното доказателство, че с упорит труд всеки може да се превърне в професионалист.

 

Във видео секцията, вдясно от статията може да изгледате видео с Мишел Фан и нейното видео с предложение за грим подходящ за празниците.

 

 

 

източник: codemoda.com

снимка: moxiemediaco.com

No Comments Yet

Leave a Reply