“Имало едно време в Палермо“ Dolce & Gabbana Fall 2014

Отделяме специално място на есената колекция на Доменико Долче и Стефано Габана, модния тандем в основата на модния бранд Dolce & Gabbana, не само защото са едни от водещите в модната индустрия, но и защото шоуто което представиха впечатли всички с приказните си мотиви. Тази година есените колекции се представят по един необикновен начин и в този ред на мсли двамата дизайнери ни отведоха в света на приказките и ни разказаха тяхната по един чудесен начин.

Имало едно време в Палермо двама дизайнери – Доменико и Стефано. Те легнали и заспали и там някъде в техните сънища се родила приказната им колекцията за сезон F/W  2014. Това се усети не само от декорите на подиума, но всички модели които те показаха бяха като извадени от приказките, които са ни чели за лека нощ.

D&G fall 2014
Polyvore

“Очаровай Сицилия“ бе заглавието, което дизайнерите избраха за тяхната колекция, но то бе по-скоро за да ни обвърже с техните предходни колекции. В тази определено бяхме омагьосани от приказните герои които се разходиха по модната пътека. Разбира се Доменико и Стефано се бяха погрижили да не липсват класическите им модели от дантела, но наред с тях имаше много бродерии с горски животни, като бухали и лисици и дървета,а роклите бяха осеяни с флорални мотиви. Бухалите върху светло синя брокатена рокля бяха запомнящата се визия в цялото шоу.

DG1-horz
www.style.com

 

Силно впечатление направиха качулките, които допълваха цялостната визия на момичетата. С тях те приличаха на рицари. Много силно присъстващ мотив бяха ключовете. Имаше цели рокли осеяни със старинни ключове. Наред със тях да подсилят горския елемент се забелязваха катерички и лебеди, беше там дори и жабокът, който чакаше своята принцеса за да бъде целунат.

DG4-horz
www.style.com

Нежните и много романтични рокли от коприна също бяха изпъстрени с горски мотиви. Аксесоарите както до сега не отстъпваха по колорит и екстравагантност на моделите. Обувките този сезон са ниски и равни с Т образна каишка около глезена. Нямаше ги онези високи и инкрустирани с камъни токчета, които сме свикнали да ни показват от модния бранд.

DG7-horz
www.style.com

Дефилето бе закрито както досега с много манекенки, но този път те бяха в “рицарски доспехи“. И как по друг начин да бъде, та нали това е приказказката на Доменико Долче и Стефано Габана.

DG10
www.style.com

Източник: ladymagazine.bg

снимки: www.style.com/ Polyvore

No Comments Yet

Leave a Reply