Излишните килограми може да са задържани течности!

Случвало ли ви се е, ей така, от нищото, кантарът да ви покаже 2-3-4 килограма отгоре? Или любимите боти да не се закопчават? Или бузките да ви се струват по-пухкави от вчера? Не бързайте да изпадате в паника, напълно възможно е просто тялото ви да е задържало повече течности!

 

Задържането на течности е ужасно неприятен проблем! Чувстваме се подпухнали и изглеждаме по-пълни, отколкото всъщност сме. И по-конкретно при повечето хора може да има около 5 килограма „скрита“ вода. А при хората с наднормено тегло, тя може да достигне до 8 кг. Това се получава, когато течностите не се отстраняват чрез лимфната система правилно, а се задържат в тялото.

 

Какви са причините за това? Всъщност те не са малко – не се движите достатъчно, подложени сте на постоянен стрес, не пиете достатъчно вода, храните се често с fast food, имате липса на витамин В1, пиете много алкохол, хапвате доста солени храни… Но при всички положения, задържането на течности е способно тотално да смачка самочувствието и настроението ни. И с право. До преди два дни си носиш хубавата рокля и тя ти стои чудесно, а днес се е впила предателски в теб, за да опише и най-малкото несъвършенство.

 

Но и извън естетиката, задържането на излишни течности в никакъв случай не помага да сме здрави! За да се освободим от тях, на първо място трябва да пием вода. Да, звучи малко противоречиво, но е факт. Ако не пием достатъчно вода, тялото започва да си „складира“. Друг съвет е да хапваме храни диуретици – диня, коприва, тиква, мандарини, ябълки, круши, магданоз. Най-добре действат, когато ги консумираме на гладно.

 

Но има и един много силен диуретик, с който природата ни е дарила. Това е билката Мурсалски чай и по-конкретно – екстрактът от нея. Той е мощен диуретик, при това естествен. Действието му започва веднага след първия прием. Което, освен, че освобождава от задържаните течности и ни кара да се чувстваме отново леки и тонизирани, прочиства и пикочо-половите пътища.

 

Специално за дамите, които все са безуспешно на диета, ще припомним, че екстрактът изчиства и токсините – основен враг на отслабването! Както не веднъж казахме, действието на Мурсалския чай екстракт е много комплексно. Благодарение на него ще се радвате и на силна имунна система, красива коса и кожа, помага при сърдечни, чернодробни, бъбречни и дихателни заболявания. Има противораково действие и забавя стареенето на клеткитеНякои специалисти го наричат „здравословно чудо“, други –„вълшебната билка“, а трети – „лекът за всичко“.

 

Но важното в случая е, че започва да изхвърля нахалните излишни течности от организма ни веднага!

 

 

източник: beU.bg

снимка: Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply