Златни правила преди и след плаж

За да се сдобиете с красив загар, си има правила преди и след плаж.

В никакъв случай не стойте на слънце, ако пиете антибиотици и сулфаниламиди. И алкохолът е табу. Спиртът повишава чувствителността на кожата. Не слагайте дезодорант или парфюм.

Преди плаж не почиствайте лицето с гел или лосион и не ползвайте хидратиращи кремове. Те намаляват киселинността на епидермиса, който кожата от изгаряния. Позволена е козметика само с UV филтър.

Почернявайте постепенно . Започнете с 10-15 минути на слънце, през това време кожата е под защитата на естествения меланин. След това, намазана със слънцезащитна козметика, сухата кожа може да се пече до 1 час, а мазната и нормалната не повече от 2 часа.

sun-protekt
Pinterest

Различните зони почерняват различно. Най-бързо изгарят изпъкналите части- върхът на носа, скулите брадичката и коремът. Непременно се погрижете за нежната кожа около очите. 

Не се печете с мокра кожа. Капките вода като лупа усилват въздействието на слънчевите лъчи и лесно можете да изгорите. Най-красив тен се хваща не с лежане, а когато сте в движение и слънчевите лъчи ви обгръщат от всички страни равномерно.

Ако все пак изгорите, минете кожата с кръгче краставица, кисело мляко или сок от прясно зеле.

cucumber-mask2
Pinterest

След печене вземете хладък душ, за да отстраните слънцезащитната козметика. Намажете се с кремове за след слънце. Те хидратират, успокояват и омекотяват кожата. Така и тенът става по-дълготраен.

aftersun
Pinterest

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply