Зима е!Какво да правим със сухата кожа?

Зимата е сезон, който отключва раздразненията по кожата като зачервявания, екземи, сърбежи и всички симптоми, свързани с болезненото състояние атопичен дерматит. Всичко това нарушава качеството ни на живот и смущава съня ни. А като резултат, това влияе и върху качеството на живот на цялото семейство.

Суха кожа

Ако кожата ви е суха, със сигурност в един момент от живота си сте страдали от дискомфорта, който тя причинява. Сухата кожа е тази, на която липсва вода и чийто най-горен слой, епидермисът или роговият слой, е увреден, което нарушава правилното ѝ функциониране. Това също така ѝ пречи да изпълнява своята бариерна функция срещу външните агресори и дехидратацията. Когато сухата кожа не е добре обгрижена и защитена, тя се превръща в източник на сърбеж и обект на раздразнения.

За да облекчите тези симптоми, трябва да полагате правилните грижи за нея – да не ползвате силно алкални сапуни и продукти, съдържащи алкохол, да избягвате прекалено триене, да не носите вълнени дрехи или такива с груба материя, да не я излагате на силни климатични фактори като вятър, студ и т. н.

Когато имате суха кожа, трябва да позволите на епидермиса да функционира нормално, като възстанови функцията на защитната си бариера. Това може да стане с редовната употреба на продукти, наречени „активни емолиенти“. Формулата на тези продукти действа върху усещането за сърбеж и чувствителността на кожата.

В по-големите аптеки, където продават козметика може да намерите специализирани серии за суха кожа на повечето марки. Тези които със сигурност бихме могли да ви препоръчаме са Avene – TRIXERA за тяло и новата им серия XeraCalm A.D.

avene
avanti24.pl

Друга подходяща серия за суха кожа на която може да се доверите спокойно е LIPIKAR на LaRoche Posay. И те като Авен са на основата на термална вода, Продуктите са изключително нежни, Могат да се ползват както от бебета, така и от възрастни.

laroch1
www.lovelygirliebits.com

EUCERINE – още една прекрасна козметика. При нея изберете серията с UREA. Имайте предвид, че колкото по-суха е вашата кожа, толкова по-висок трябва да бъде  % на уреа в продукта който ще закупите.

Eucerin_Urea_Montaje
www.femenino.info

Ползването на дермо-козметични продукти, които са изготвени с фармацевтична точност е възможно най-добрата грижа за такъв тип кожа и свързаните с нея проблеми. Именно такива са продуктите на Дерматологични лаборатории. Доверете им се и няма да сгрешите!

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:www.simpleskincare.com

No Comments Yet

Leave a Reply