За косата с любов

Повече блясък, по-здрав външен вид, по-голяма привлекателност за вашата коса. Всичко това е възможно и през зимния сезон благодарение на нашите съвети. уловете магията на зимата и се радвайте на копринената нежност в косите ви.

Зима.Сняг.Празници. Вълшебства. Мечти. Сбъднати желания. Прекрасни пътешествия и емоции. Секси визия. Блясък. Шампанско. Перли. Стил. Само няколко думи, а така добре описват зимата и нейните нюанси, забавления и емоции. Това е сезонът на промените. Не само природата се променя, но и ние хората минаваме през метаморфози. Цялата мода се подчинява на нови правила. Нови тенденции в грима, косата, дрехите и аксесоарите. Завладени от емоциите на пухкавия сняг и бляскавите партита , не бива да забравяме грижите за една от най-важните черти на нашата индивидуалност – косата.

HAIRwinter1
charlottekibbles.co.uk

Мразовитите ветрове, сухите отоплени помещения и дебелите шапки представляват стресиращи условия за кожата на главата и за косата. Сега е времето за допълнителни грижи за нея. Нужни са ви само няколко трика, за да помогнете на стресираната от зимата коса да се справи със студения сезон.

Една от най-често допусканите грешки през зимата е свързана с неправилният избор на грижи за косата. И тя като кожата е силно стресирана и дехидратирана заради високият % влажност и студ навън и топлината и сухия въздух вътре. Това, което е необходимо да се направи, за да може да се запази косата красива и здрава, е използването на хидратираща грижа , която е свързана с проблемите и цялостното състояние на скалпа.

През този сезон косата се нуждае повече от всякога от овлажняване , затова заложете на хидратиращи шампоани и балсами, както на подхранващи маски.  Избягвайте да я миете с прекалено гореща вода, тъй като тя е вредна за структурата на косъма. Препоръчително е изплакването да става с хладка вода.

Не е добре да я миете прекалено често. Специалистите препоръчват да го правите 2-3 пъти седмично. Въздържайте се от честата употреба на сешоари, преси за къдрене и  изправяне, които допълнително изсушават косъма. Статичното електричество е един от най-честите проблеми през тези месеци, а когато тя е наелектризирана е по уязвима. Трудно се реши, косъма се къса и е почти невъзможно да застане в исканата от нас прическа. За да се справите с този проблем и да предпазите косата се снабдете с антистатична четка. Съвсем нормално е косата да губи своя обем заради вълнените шапки, които носим. Доверете се на пяна или спрей за обем, които придават плътност в корените. Също така е препоръчително редовното посещение при фризьор за подкъсяване на краищата, които е възможно да цъфтят повече през зимата.

HAIRwinter2
charlottekibbles.co.uk

Ако боядисвате косата си се доверете на висококачествени бои. Те са без амоняк или с минимално количество такъв, а това се отразява на структурата на косъма.

Разбира се не трябва да забравяме и здравословното хранене. Постарайте се всеки ден да приемате храни богати на белтъчини, фосфор и витамини от група В, при дефицита на които косата се омазнява и забавя растежа си. Също така пийте голямо количество вода, което ще балансира изсушаването на косъма и ще го овлажни от вътре навън.

За да имате здрава, хубава и лъскава коса, следвайте тези няколко лесни съвета и ще посрещнете минусовите температури с усмивка, блестяща визия и шампанско в ръка….

 

 

 

източник: Harpar’s BAZAR

снимка: charlottekibbles.co.uk

 

No Comments Yet

Leave a Reply