За какво можем да използваме старите тениски

Насъбрали сте купища стари тениски и се чудете какво да правите с тях. Варианти много, едни от вас ще ги скатаят на тавана, други ще ги закарат на вилата, а останалите ще ги изпратите в някой дом за сираци. Всичките са чудесни, но ние ще ви покажем още няколко чудесни идеи, които сме сигурни, че ще ви харесат.

 

1. Направете си декоративни възглавнички

t-shirt-pillows

Ще са ви необходими стари тениски, декоративни възглавнички, конец, игла и ножица. Разстелете тениската и върху нея поставете възглавничката, измерете и отрежете предната и задната част, след което от останалата част на тениската изрежете ивици широки 3 см, които по-късно да пришиете за декорация. Ако имате шевна машина ще стане значително по-бързо. Вземете и зашийте на обратно тениските, като оставите едната страна отворена. Обърнете вече зашитата калъфка и пъхнете възглавничката, след което с игла и конец зашийте и тази част. Къдрите може да зашиете преди да поставите възглавничката за да ви бъде по-лесно.

 

2. Цветен венец за вратата

t-shirt-wreath

Вземете старите тениски и нарежете кръгчета с диаметър 15 см. Направете си венец от върбови клонки и го опаковайте с тиксо. Всяко кръгче, което сте изрязали го прегънете на четири, като залепвате от вътрешната страна и след това го залепвате за венеца. Редувайте ги в различни цветове, за да се получи пъстър венец. Накрая завържете панделка в подходящ цвят с помощта на която ще окачите венеца на вратата.

3. Пъстро килимче за пода

rainbow-tshirt-rug

Нарежете тениските на лентички и ги зашийте една за друга. Трябва да се получат много дълги шнурчета – 3 на брой, които да оплетете като плитка. След което започнете да навивате и едновременно с това да зашивате с помоща на шевна машина.

4. Идейни картини за стената

diy-t-shirt-wall-art

В големите книжарници има платна за картини, купете си няколко броя в размери, които сметнете че ще ви подхождат на размера тениски, които ще ползвате. Изрежете предницата, като измерите да е по-широко от размера на платното. След това опънете добре и защипете с тел бот, пистолет с телчета или габърчета. Опънете тениската хубаво за да не се гърчи и да стои красиво.

5. Играчка за зъбите на домашния ви любимец

t-shirt-dog-toy1

Да не забравим и верния ни домашен любимец. Всички знаем колко много обичат кучетата да си чешат зъбите и за да не ползват за тази цел новите ви скъпи обувки, ви препоръчваме да вземете две стари фланелки и да им направите меко чешало. За целта нарежете дебели ленти от тениските и ги сплетете на плитка, в началото и в края на която завържете по един здрав възел. Може да нарежете на ресни краищата, които са останали да стърчат.

Вариантите са много, освен това са много лесни. единственото което ви трябва е малко време, стари тениски, ножица, конец и вдъхновение 😉

източник: ladymagazine.bg

снимки:http://acultivatednest.com

No Comments Yet

Leave a Reply