Защо трябва да се съсредоточим върху СВОЕТО щастие

Дори да не ви се вярва, щастието не зависи толкова от външните обстоятелства, колкото от вътрешната нагласа към света. И ние редовно пренебрегваме този факт. Държим се така, сякаш дните ни ще са вечни. Редовно отстъпваме принципите си, за да се харесаме на някого другиго. Търпим, мълчим, събираме гняв… Време е да се вземем в ръце и сами да си  помогнем да бъдем шастливи, защото…

1. Никой не знае как се чувстваме отвътре! Хората, които ни познават, могат само да предполагат, да наблюдават реакциите ни – кое ни радва и кое не. Но истинската същност на един индивид е добре позната само на него самия. Точно затова, ако сами не вземем решението да бъдем щастливи, колкото и другите да се опитват да го направят вместо нас, резултатите ще са минимални.

2. Отговорността си е наша! Лесно е да се правим на жертви, лесно е да обвиняваме този или онзи, че е постъпил така с нас. Но не сме ли ние тези, които са взели решението да се доверят, да повярват, да си затворят очите за нещата, които не ни изнасят. Хора, отговорността за действията ни си е само наша. Отговорността за нашето щастие – също!

happyness
Pinterest

3. Животът си минава! Докато мрънкаме, завиждаме, обвиняваме, ругаем, присмиваме се и обиждаме… Какъв живот е това да му се не знае?! Не трябва ли да се радваме за чуждите успехи, да желаем доброто на хората, да освободим душата си от оковите на злобата и нежеланието да признаваме вината си. Нямаме време! Всеки изгубен ден може да ни е бил последният шанс за щастие!

4. Добрите хора са щастливите хора. Никой не може да ме убеди, че човек, който таи ненавист, който е способен да убие без причина животно, който сплита интриги и прочие, е добър само, защото е пуснал 1 СМС за нечия кауза. Добротата не е само в даден жест. Тя е състояние на духа! Когато човек е истински щастлив, когато го усеща с цялата си същност, той не може да бъде зъл.

Така че, нека всеки от вас още сега си каже: „Позволявам си да бъда щастлив, защото АЗ решавам!“ Може би с тези думи следва едно ново и прекрасно начало.

източник: www.beU.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply