Защо носим халката си на безименния пръст?

Замисляли ли сте се защо носим халката си точно на безименния пръст?

Всеки пръст от ръката ни символизира опредени родствени връзки в нашия живот.

Палците са нашите родители, показалците са нашите братя и сестри, средните пръсти сме ние самите и именно поради това те са обърнати навътре, безименните пръсти са символ на връзката с нашия партньор съпруг/съпруга, а кутретата са символ на нашите деца.

Както ще видите във видеото, когато допрем пръстите на двете ръце по начина показан там спокойно можем да отделим палците един от друг, тъй като в определен момент от житейския си път ние се разделяме с нашите родители и заживяваме живота си водейки се от нашите нужди и правила.

Показалците също се отделят едни от други тъй като ние се разделяме с нашите братя и сестри и всеки си има своя свят, приятели, семейство и тн.

Казахме вече, че средните пръсти символизират личността и затова са поставени навътре, ние не се делим от нашето вътрешно Аз.

Опитайте се сега да разделите безименните си пръсти и ще видите, че това е почти невъзможно, именно поради тази причина това е и пръста на който носим брачната халка, защото тя е символ на единство, на едно цяло, нещо което не може да се раздели.

Кутрета се отделят с лекота, тъй като нашите деца поемат един ден по своите пътечки, така както ние сме поели своите.

Споделете с вашите приятели ако сте сметнали този материал за интересен 😉

 

 

 

 

източник:ladymagazine.today

снимка:https://www.pinterest.com/

видео: https://www.youtube.com/

No Comments Yet

Leave a Reply