Защо мъжете напускат жените си след многогодишен брак и мечтан живот?

Миналата седмица вечерях с един познат, с когото преди време се запознах на една конференция в чужбина. Този мъж има всичко: мултимилионен бизнес, коли, къщи, апартаменти, инвестиции, прекрасно голямо дете и каквото друго се сетите. Но няма най-важното – дълбока връзка със своята половинка и в момента преминава през развод.

Попитах го какво се е случило, че се е наложило да прекрати отношенията по този начин.

 

Той ми отговори следното:

– Такива неща не се случват нито за ден, нито за два. То е дълъг процес, който тече години наред. С жена ми се влюбихме от пръв поглед. Бяхме много екзотична двойка, аз – мюсюлманин, тя – японка. Пътувахме из целия свят, живяхме 11 години в Япония и 20 в САЩ и в началото наистина усещах, че тя винаги е до мен.

В момента, в който се появи синът ни, жена ми сякаш изчезна. Тя изцяло се разтвори в нашето дете и аз престанах да бъда част от нейния свят. Ние като двойка се превърнахме в майка с детето и аз сам по себе си.

 

Хората се променят, но забравят да го споделят един с друг.

– Лилиан Хеллман

Когато й предлагах да ме придружава на бизнес вечери, партита и пътувания, които бяха много, тя категорично отказваше. Отказваше да ми бъде жена, любовница или просто приятел. Тя беше и все още е само майката на нашето дете.

Когато тези неща не се изговарят, напрежението между двама души нараства. То се натрупва, натрупва, натрупва, докато един ден не избухне като бомба. В нашия случай бомбата свърши с развод…

 

Вероятно и в твоето обкръжение

има хора, които преминават през горното. Възможно е, ако си майка, също да си се озовавала в подобна ситуация. И аз съм майка, и аз бях там. Но най-важното, което научих през последните 3 години майчинство, е следното:

 

Детето винаги ще иска – твоето време, твоите грижи, твоето внимание (поне докато не стане тийнейджър). Колкото и да му даваш, никога няма да е достатъчно. Рано или късно обаче децата порастват и напускат бащиния дом, а майката може да намери до себе си един абсолютно непознат мъж.

Помисли дали искаш да си от тези жени.

banner

 

Искрено ваша…

bg_loader

No Comments Yet

Leave a Reply