Заложете на романтика и флорални мотиви за сезон S/S 2014

Модни къщи като Долче и Габана, Бърбъри, Мари Катрандзу, Mатю Уилямсън и др. заложиха на романтичния стил за сезон пролет-лято 2014. За поредна година дизайнериха отредиха специално място на флоралните мотиви.

В малки или по- големи размери, поставени като апликации, те правят тоалета и визията по-красиви и романтични. В различните колекции на дизайнерите те са представени в различна светлина. Флоралните мотиви ще присъстват както в облеклата, така и при всички останали аксесоари.

 

В колекцията на Долче и Габана те присъстват както под формата на щампи, така и като релефни апликации. Като цветна градина, която е оживяла върху роклите, блузите и връхните дрехи. В комбинация със сатен, коприна и изискана дантела. Колекцията на дизайнерите и този път не пропусна аксесоарите за коса, които са фини диадеми, разбира се с много цветя по тях. Същото важи и за бижутата, които са изработени от метал в цвят старо злато с орнаменти на цветя по тях.

spring8
www.style.com
spring7
www.style.com

В колекцията на Бърбъри цветята са навсякъде, поли, блузи, тренчове, клъчове и колани. А цветовете- какво да кажем за тях!? Бледо розово, бонбоненео розово, бледо лила, мента, нежно жълто- една истинска цветна градина.Едновременно свобода на цветове и романтика.

spring6
www.style.com
spring5
www.style.com

Романтичната дизайнерка Mary Katrantzou и този път не изневери на себе си и облече дамите в красиви пъстри цветни рокли с много къдри и волани. Ярки цветове, красиви щампи изпъстриха подиума, а всички присъстващи на ревюто се почувстваха като в цветна градина.

Spring1
www.style.com
spring2
www.style.com

В колекцията на Матю Уилямсън освен допълнителните апликации с флорални мотиви и щампите, не липсва и едно по-арт представяне на романтиката за следващите сезони. Като нарисувани с бои са цветята в колекцията на дизайнера, в която специално внимание е отделено не само на тях като акцент, но и на по-ярките багри. Тук също се вижда комбинативността на флоралните мотиви и може би това, че лесно се съчетават ги прави толкова любими на много дами.

spring4
www.style.com
spring3
www.style.com

Не останаха по-далеч и Блумарин, Джорджио Армани, Ели Сааб и още дузина величия в модната индустрия. Пролетта и лятото ще са много нежни, пъстри и романтични дами, спокойно може да започнете да освежавате гардероба си 😉

източник: ladymagazine.bg

снимка:roopalpatel.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply