Естествени ексфолианти за красива кожа

Ето някои естествени ексфолианти , които не сте подозирали, че можете да използвате като такива. Ще се убедите, че естествени ексфолианти освен ефикасни, са и достъпни за всеки.

Когато заговорим за ексфолиация , имаме няколко избора: Можем да си запишем час в дерматологична клиника или изискан СПА център, където ще ни „смъкнат кожата” в буквален и преносен смисъл. Кой е казал, че за да имаме красива кожа , се налага непременно да опразним портмонето си. Можем да пощадим джоба си, с помощта на естествени съставки, които можем да намерим в местния супермаркет или в зарзаватчийницата. Някои от тези съставки, в действителност, са същите тези, използвани в марковите ексфолианти.

Сода за хляб – Всеки има в дома си хлебна сода. Това, което вероятно не знаете за нея е, че освен за вкусни сладкиши, можем да я използваме,като ефикасно лекарство против киселини , естествена паста за зъби , както и за почистване на кожата . Редовната ексфолиация със сода намалява появата на пъпки , но ако сте склонни към акне пропуснете, когато имате разкъсване на пъпка. Всяко търкане по кожата може да насърчи разпространяването на бактерии .

Папая – Плодовите киселини са едни от най-добрите ексфолианти. От тях се получава Алфа-хидрокси киселините, които са особено полезни за кожата. Тези киселини се съдържат както в папаята , така и в ананаса , тиквата и нара.Най-важното е, че тези плодове съдържат папаин и бромелаин , ензими, които насърчават отделянето на мъртви кожни клетки.

Утайка от кафе – Кафето служи не само като ефикасно средство за събуждане, но то е и силен ексфолиант.Взимате шепа утайка от сутрешното кафе и я втривате по тялото си преди душ. Кожата става мека и гладка, а след няколко седмици ще видите, че целулитът ви чувствително е намалял. Понеже пилингът с кафе е изпитание, преди всичко, за по-нежните и сухи кожи, е нужно да се практикува деликатно и не по-често от 3 пъти в седмицата.

 

 

 

източник: zdravno.bg

снимка: bellamumma.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply