Духовният път на Жената…

Ти можеш и три дълги поли да сложиш една върху друга, да облечеш всички рокли на света, и пак няма да си ТЯ. Ти може да си пуснеш дълги коси, да се омъжиш, да родиш деца и да готвиш вкусно… и да не си жена. Ти можеш да му даваш емоционална грижа и внимание – но това прави ли те жена?

Потопи се първо в сърцето си, а после към гласа в главата ти, който е обиден и неудовлетворен от твоята майка, ПРОСТИ Ѝ И СТАНИ ГОСПОДАРКА НА СВОЯ ЖИВОТ. Приеми своя баща и му прости за това, че не ти е дал всичко, за което мечтаеш.

НАУЧИ СЕ САМА ДА СИ ДАВАШ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАШ И ДА ЖИВЕЕШ БЕЗ ТОВА, КОЕТО НЯМАШ.

За да станеш Кралица, е нужно първо да бъдеш Пепеляшка – да миеш мръсните подове ВЪТРЕ В ТЕБ, там където дори не искаш да влезеш. Премини през всички етапи на майсторството да опознаеш себе си.

Научи се да обичаш всичко, което ненавиждаш и да се отказваш от всичко, което обичаш.

Открий и влез в паметта на своите предци, усети енергията им и се преклони пред тях. Свържи се със своя женски род, който е съхранил баланса на живота. Стотици пъти се преклони и стотици пъти се изправи и чуй как звучи истинския звук на пустотата и на самотата.

И тогава ти ще разбереш защо си тук и каква е твоята мисия, ще се научиш да бъдеш себе си.

Лети, плувай, викай, бягай, пей, танцувай.

ТИ ЩЕ ОТКРИЕШ В СЕБЕ СИ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗТОЧНИК НА СИЛА И НЯМА ДА ИМАШ НУЖДА БЕЗВОЛНО ДА ХОДИШ ОТ БРЯГ НА БРЯГ И ОТ МЪЖ НА МЪЖ.

Ти ще станеш СВОБОДНА ДА ИЗБИРАШ направлението на живота си. И всяка външна буря за теб ще бъде танц със стихиите. Но нима ти самата не си СТИХИЯ? В теб са хиляди и хиляди проявления, лица, ликове, емоции и чувства, ти си поток.

Почувствай какво е да върнеш себе си на самата себе си.

И когато изринеш собствените си дълбини, когато ти си подредена и разрушиш хаоса, а хаосът превърнеш в ред и загубиш надежда за всички създадени илюзии… ти ще срещнеш НЕГО

Този, който е минал през огън и вода, този, който е падал и ставал, този, който също като теб се е уморил, но същевременно е станал много, много силен.

И тогава вие просто тръгвате заедно… без думи.
Искаш да бъдеш истинска жена, да имаш истински мъж до себе си, да си щастлива – ОТКРИЙ СЕБЕ СИ!.

 

 

 

източник: “Изкуството да бъдеш жена” – Снежи Койчева – The Art of Woman

снимка: https://www.pinterest.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply