Домашен скраб с лимон и зехтин за лице и тяло

Мили дами чудесно е да готвиш, но всички с поне пет годишен стаж в кухнята ще се съгласите с мен, че в един момент става досадно да мислиш непрекъснато какво да сготвиш? Освен това да прекараш всеки ден минимум по час и половина около печката не е най-добре оползотвореното време.

Предлагаме ви да оставите това досадно задължение на вашите половинки, а вие да използвате кухнята да си приготвите един чудесен скраб за лице и тяло с който да се разкрасите. Той е чудесен за загрубяла кожа на пети, лакти, и колена. Спокойно може да обтриете цялото тяло и с по-нежни движения лицето. Кожата ви ще е мека и обновена, всички мъртви клетки ще са отстранени, а вие ще се чувствате чудесно.

oliveoilscrub
http://beautybanter.com/

Необходими са ви:

сока на 1/2 лимон

1/2 ч.ч. захар

1 с.л. зехтин

1 с.л. мед

Ползи от съставките:

Лимон – естествен източник на витамин С, възстановява тена, почиства петната и свива порите
Захар  – естествен ексфолиатор, почиства порите и възстановява цялостната структура на кожата, почиства успешно мъртвите клетки.
Зехтин – високото съдържание на витамин Е възстановява кожата, подхранва по естествен начин кожата и възвръща еластичността и.
Мед – естествен източник на анти оксиданти, които се борят упорито със стареенето на кожата. Поддържа естествените нива на вода в кожата.

Начин на приготвяне:

Сложете лимоновия сок и зехтина в купа и разбъркайте хубаво, след което добавете меда и продължете с бъркането. Накрая добавете захарта и разбъркайте. Ако мислите, че захарта не е достатъчно може да добавите още малко.

Ако ще ползвате скраба за тяло масажирайте около 5 минути след което изплакнете. За лицето, както казахме масажните движения са много внимателни и кръгообразни. Този скраб е чудесен за хора с проблемна акнеична кожа. Ако имате ранички по лицето бъдете внимателни защото лимона може и да щипе. След като сте масажирали лицето оставете скраба за 7-10 мин. и след това изплакнете.

 

Насладете се на процедурите и най-важното е, че след това ефекта е страхотен 😉

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://beautybanter.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply