Диета за хармоничен силует

Хранителен режим с повече белтъчини, редовен спорт и намаляване на калории е най-добрата комбинация за отслабване!

С всички добавки за отслабване, съвети и книги, посветени на диетите, човек може лесно да се обърка в това какви правила точно да следва, ако иска да свали излишните килограми. Статия във вестник Huffington Post сравнява няколко медицински изследвания, клинични изпитания и резултатите им, за да установи как хората с наднормено тегло могат да подобрят структурата на тялото си и да се спасят от излишните мазнини, като същевременно запазят мускулната си маса.

Изследователите твърдят, че режимът с леко намаляване на калориите и консумиране на храни с високо съдържание на протеини, дава по-добри резултати от драстичните диети.

Освен това, учените масово препоръчват умерена интензивност от аеробни упражнения три до пет пъти седмично и то в комбинация със силови тренировки с тежести, които да запазят мускулната маса.

Д-р Джанет Ранкин, която работи по тази статия, разглежда най-добрите начини за промяна на структурата на тялото на човек.

„Съставът на тялото“ се отнася до това колко мускули и мазнини има човек като съотношение. Обикновено хората, които са с наднормено тегло имат значително повече мазнини, отколкото един човек със стройна фигура.

Според д-р Ранкин, подобряването на телесния състав чрез загуба на тегло, особено загуба на мазнини, е от решаващо значение за подобряване на здравето на хората с наднормено тегло.

Тя цитира Американската сърдечна асоциация, която твърди, че хората с наднормено тегло са с повишен риск от сърдечносъдови заболявания. Освен това тя пише, че изследванията свързват ниската мускулна маса, особено когато е придружена от висока телесна мазнина, с риска от различни заболявания като диабет и рак. С други думи, съставът на тялото, а не количеството на мазнини в него е най-добрият показател за здравето на човек.

Съставът на тялото може да се промени чрез количеството и вида на храните, които ядем и начина, по който изразходваме енергия. Д-р Ранкин вярва, че това е най-ефективният начин за загуба на мазнини и същевременно запазване на мускулите.

По отношение на диетата тя казва, че повечето специалисти препоръчват намаляване на приема на калории с около 500 на ден. Няколко проучвания показват, че хората, които използват много нискокалорични диети отслабват рязко, но не могат да запазят новото си тегло за дълго.

Количеството на консумирани въглехидрати и мазнини също може да повлияе на телесния състав. Според д-р Ранкин нисковъглехидратните диети водят до най-бързо отслабване, но нискомаслените диети са по-ефективни за намаляване на холестерола.

Освен това, тя е прегледала 33 проучвания, показващи, че намаляването на приема на мазнини, без да се намали общото количество от дневния прием на калории, води до незначителна промяна в теглото на човек.

Няколко изследвания показват, че диета с по-висок от средния прием на белтъчини, може да помогне на тялото да поддържа мускулите във форма, да се освободи от мазнините и като цяло човек да се сдобие с по-добро телосложение.

Приемът на повече протеини води до чувство на ситост, което помага на хората да ядат по-малко като цяло. Проучванията също така показват, че малките порции, но с по-чести хранения, действително могат да допринесат за устойчиво намаляване на теглото и подобряване на структурата на тялото.

Според данни от клиничните проучвания, аеробните тренировки от 250 минути на седмица са необходими, ако искате по-бързи резултати в отслабването. Д-р Ранкин заключава, че комбинацията от диета с повече белтъчини, повишена физическа активност и хранене на по-малки порции, са най-добрата комбинация за подобряване на здравето и визията на човек.

 

 

източник: tialoto.bg

snimka:ohmyweight.com

No Comments Yet

Leave a Reply