Да си жена на 40+…

Има една народна поговорка: „Ако младостта знаеше, ако старостта можеше.“ На 40 години и двете неща са налице -жената вече знае и още може!

Наясно е със себе си и с мъжете. Разбрала е, че не бива да ги подценява, но че още по-опасно е, ако ги взема прекалено на сериозно. Обича ги, но пестеливо. Това я съхранява душевно и физически и подлудява мъжа. Защото онова, което той цени най-малко, е бурната, всеотдайна и изпепеляваща женска страст, тя го плаши и обърква. Обратно, уютът и невнятният страх от загубата му силно привързва мъжете към зрялата жена. С нея те се чувствуват едновременно спокойни и несигурни – една пропорция, чието златно сечение е формулата на хармонията в половата двойка.

helenaK
2.bp.blogspot.com

С годините, мъжете започнат да ценят жените над 40 най-много от всичко. Ето само една малка част от причините:

-Жената над 40 никога няма да те събуди по средата на нощта и да попита: „За какво мислиш?” На нея не и пука за какво мислиш.

-Ако жената над 40 не иска да гледа мача, тя няма да седи наблизо и да хленчи. Тя прави нещо, което иска да прави и то обикновено е по-интересно.

-Жените над 40 имат достойнство. Те рядко се спускат към теб пищейки в операта или по средата на скъп ресторант. Разбира се, ако си го заслужаваш, те няма да се поколебаят да те застрелят, стига да мислят, че ще могат да се измъкнат.

-Жените в зряла възраст са щедри от към похвали, често незаслужени. Те знаят какво е да си неоценен. С възрастта жените придобиват ясновидски способности.

-Никога не се налага да си изповядваш греховете на жена над 40.

-Ако подминеш една или две бръчки, жената над 40 е много по-секси от нейната по-млада двойничка. По-възрастните жени са честни и откровени. Те ще ти кажат направо, че си мижитурка, ако се държиш като такъв.

-Никога не се налага да се чудиш къде се намираш с нея.

CindyK
beautyeditor.ca

А сега малко за красотата на 40+

Не само на 40 години, но и във всички възрасти лицето е най-важното за привлекателността на жената. За да имате свежа кожа, очарователно изражение и спокойно излъчване, трябва да се наспивате добре.
Всички специалисти в областта на козметичната индустрия твърдят, че за красотата на жената са нужни две неща: баня и сън.

Косата е един от сексуалните елементи в тялото на жената. Не случайно векове наред традицията е повелявала да бъде прибрана и скрита под шапки и забрадки, а и в наше време много мюсюлмански народи смятат откриването й за грях. Така си е.

Видът, цветът, дъхът на разпуснатата коса действат почти като разкрития бюст или оголените бедра. Но на тази възраст вие вече прекрасно познавате качествата и недостатъците на косата си, отдавна сте избрали стила на прическата си.

Помнете, че вашата коса е вашият биограф и „ говорител“ – тя по-точно от кожата на лицето и бръчките по шията издава състоянието на здравето ви и възрастта ви.

На тази възраст жената вече е разбрала, че бръчките по шията са въпрос на генетична конфигурация, и е престанала да се тревожи по въпроса. Но ако все пак искате да правите нещо, добър ефект има следното: намазвате шията с зехтин. Обвивате шията си с хавлиена кърпа, предварително потопена във вряла вода и добре изцедена (ефектът е по-добър, ако във водата е вряла лайка, липа или розмарин, по избор и достъпност на билката). Стоите така с компреса, докато изстине. Мазнината се просмуква в кожата и я прави еластична. Това е древна китайска рецепта за освежаване на лицето и на настроението.

Винаги, когато искате да изглеждате добре и да дойдете на себе си преди гости, прием или любовна среща, можете да направите горещ компрес на лицето и шията по описания начин.
Докато чакате той да изстине, тренирайте релаксация (пълно физическо и психично отпускане).

Наближавайки 40-те, жената вече е проумяла известната шега, че мъжете се делят на две групи: такива, които харесват дебели жени, и такива, които не си го признават. Във всеки случай можете да бъдете сигурни, че мъжете от вашия възрастов контингент при всяко положение ще предпочетат да бъдете по-пълна, отколкото по-слаба от нормалното. Кльощавите жени ужасяват мъжа, а напрегнатият израз, който имат жените, пазещи диета, потиска желанията му и го прави нервен.

Ако все пак искате да направите нещо за стройната си фигура, ето няколко лесни рецепти:
Използвайте времето, когато гледате телевизия, за да правите гимнастика или да бягате на място. Така тази дейност по-малко ще ви тежи, а времето ще минава неусетно. Ако ли пък наистина ненавиждате гимнастиката, можете да четкате тялото си със суха четка, пак докато гледате телевизия. Започвате от пръстите на краката и ръцете и продължавате нагоре, докато изчеткате цялото си тяло до зачервяване. Започнете с мека четка с естествен косъм и постепенно преминавайте към по-твърда, защото кожата ви ще свиква с въздействието и всеки път ще трябва да го засилвате, за да има ефект.Този масаж, освен че ще премахне главоболието и натрупаната през деня умора, ще затвърди кожата ви и ще я направи по-малко податлива на набръчкване. Най-голямото му предимство обаче е, че можете да действате локално, само върху бричовете например. В този случай четковият масаж може да се прави буквално по всяко време на деня, стига да имате една свободна ръка и да няма хора около вас.

Ефектът ще се прояви след около 1 седмица. По същия начин може да се справите и с, “паласките “ над хълбоците и около талията ви.

ElleM
theyallhateus.com

Ако все пак по някакви причини искате да ги намалите, създайте си следния хранителен стереотип: през целия ден приемайте само течности – сокове, чай, топла минерална вода без захар. Така можете да издържите до вечерта. Топлата вода ще създава чувство за ситост и ще успокоява перисталтиката на стомашно-чревния тракт, а и ще разрежда стомашния сок, за да не дразни гладната ви лигавица.

Яжте веднъж на ден, както правят йогите, за предпочитане някъде към 6-7 часа вечерта. Нахранването ще ви успокои и от него ще ви се доспи, а за да не ви е тежко на стомаха и да нямате кошмари, яжте бавно!
Веднага ще забележите, че чувството за ситост идва много преди да сте се нагълтали „ непоправимо“.
Можете да ядете и докато гледате телевизия. Увлечени от гледката, ще ядете бавно и с прекъсвания, което именно е целта на занятието – да се погълне по-малко храна и да се постигне усещане за ситост.
Класическите схеми за трикратно ядене в определени часове, с внимание, съсредоточено изключително само към храната, не само са пълен предразсъдък, но и водят до превръщане на яденето в култ. А оттам до надебеляваното крачката е само една.

Е, мили дами да си на 40+ не е никак лошо. Можеш, знаеш, чувстваш, усещаш се и си все така привлекателно неустоима за силния пол както когато сте били на 30+, а казват, че тогава жената е най-секси 😉

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply