Да не ти пука! Животът е, за да му се радваш

Ницше е казал, че има две житейски правила. Първото е да не се тревожим за дреболии, а второто… Че всички неща са дреболии!

В крайна сметка, животът е за да му се радваме и наслаждаваме, нали? Така че има някои неща, от които хич не трябва да ни пука. Например…

За мнението на другите
В крайна сметка какво ви интересува какво ще си помислят съседите, колегите, хората по улицата за вас. Важното е да карате себе си да се чувствате щастливи и да не наранявате другите.

За собствените ни недостатъци
Не казваме да не се стремите към усъвършенстване и израстване, но истината е, че това може да стане само, ако се научите да приемате и обичате себе си. Такива, каквито сте.

За това, което не можем да променим
Човек може да контролира само собственото си поведение и отношението си към света около себе си. Да се ядосваш, изнервяш и дразниш на неща, които не зависят от теб си е чист мазохизъм.

За задълженията
Човек трябва да се стреми да намира забавното и полезно във всичко, което прави. Да влага страст! Е, добре, де, не винаги се получава, но поне в повечето пъти.

За необходимостта винаги да бъдеш прав
На това му се казва Его. И то може да смаже човек и да му попречи да постигне много в живота. Когато разбереш, че няма как да знаеш всичко и винаги да си прав, ти се отваряш към нови хоризонти.

За страха
Има една приказка: „Ако те е страх, не започвай, ако си започнал, не се страхувай!“. В крайна сметка страхът е илюзия, инстинктите ни за съхранение са истински. Само че много често не разбираме, че става дума за две различни неща. Всъщност, ако погледнете на страховете си като на приятели, които ви помагат да преодолявате задръжките си, ще успеете да израснете много.

източник:www.beU.bg

снимка:Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply