Грижа за кожата през есента

Всяка жена трябва да знае, че грижата за кожата се дели на четири основни етапа – защита, почистване, хидратиране и тонизиране.

Затова с наближаването на хладното есенно време е добре да направите пълен преглед на съдържанието на козметичната ви чантичка.

Ще ви дадем няколко полезни и практични съвета.

Задължително ви е нужен подходящ защитен крем.

Вземете под внимание и факта, че мазността на крема зависи пряко от температурата в помещенията и времето, което прекарвате навън– колкото по-хладно е, толкова по-мазен трябва да е крема. С това също трябва да внимавате – в топлото помещение кремът се нагрява, което може да предизвиква запушване на порите.

Autumn Woman. Beautiful creative makeup

Маските, които ползвате, трябва да са витаминозни и предпазващи. Не е задължително да са купешки и скъпи.

Можете да се направи наистина ефективна маска и от това, което имате в хладилника.

Например, за тонизиране на кожата ползвайте овесени ядки – 1 с.л. ядки заливате с 3 с.л. топло мляко. Изчакайте известно време да набъбнат. След това нанесете масата върху кожата на лицето и шията, след 20 минути отмийте с топла вода.

Кожата е най-подходящо да се подхранва сутрин или вечер. Помнете, че при избора на крем на първо място е необходимо да се ръководите от вашия тип кожа.

Есенно време епидермисът е принуден да търпи температурните спадове, което предизвиква изсушаване и люспене. Точно поради това е необходимо да имате под ръка овлажняващи лосиони и да подбирате дрехи от естествени тъкани.

В студеното време не злоупотребявайте с продължителни водни процедури, защото гореща вода само извлича излишно влагата от кожата.

За лицето обаче няма да е достатъчно само това, а е необходимо да подхранвате организма с витамини и отвътре. Освен плодове и зеленчуци, които трябва да присъстват ежедневно в менюто ви, е необходимо да помислите и за витаминно-минерални комплекси.

Не забравяйте, че кожата трябва да диша по естествен начин. Затова не се ограничавайте само у дома и в офиса. Правете приятни разходкии в парка, докато природата се оцветява и носи желано спокойствие.

 

 

 

източник:kozmetikata.com

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply