Ген ключовете като начин на живот

Седим си ние в една въртележка, наречена нашия живот. Нагоре-надолу, спадове и възходи, изкачваме се до върха, летейки на крилете на щастието и после се спускаме стремглаво надолу, с усещането, че пропадаме в бездънна бездна. Светлина и тъмнина се редуват, а ние се возим на това скоростно влакче, без някой да ни пита: Искаме ли? Можем ли? Способни ли сме? Подготвени ли сме?

 

„Нищо не е случайно…“ – казваме си – „Всичко това трябва да има някакъв смисъл, някаква цел! Но каква?“

 

И така започваме да търсим. Постоянно търсим отговори на зададени и незададени въпроси. Търсим ги в миналото си и в болезнения опит, който не желаем да повтаряме, но той на пук, си намира начин да се промъкне в нашето настояще, разигравайки същия болезнен сценарий – с нови герои и нов мизансцен. Търсим ги и в бъдещето, проектирайки решения там, някъде, далеч, когато си казваме, че ще бъдем щастливи, когато се случи/дойде/постигнем нещото „х“, за да замени настоящето „у“. Търсим ги и в книги, практики, учители, вярвания, религии, чужди мнения и понякога откриваме някои, но други си остават пак така висящи, с една голяма въпросителна и с усещане за празнота, но и трепет от неизвестното, което ни предстои тепърва да научим.

 

И тук се включват Ген ключовете, предлагайки ни нещо малко по-различно – не готови отговори, а още повече въпроси! Въпроси, на които вече знаем отговора, защото го усещаме с цялото си същество, но просто, някак си, не го разбираме и не можем да го обясним… не и съвсем… Ключовете са като един нежен вътрешен глас, който обръща погледа ти в правилната посока и ти подшушва да спреш за момент, за да не пропуснеш красотата, която се случва пред теб, около теб… вътре в теб. Те ти напомнят да не пренебрегваш този твой богат вътрешен свят, който не спира да прелива от различните нюанси на нестихващи емоции, препускащи мисли и завладяващи чувства. Те те канят да живееш живота си цялостно, като ти напомнят да цениш всяка една частичка от себе си, защото всичко крие някакъв смисъл, всичко си има някаква цел. А те се разкриват, когато се зададе правилният въпрос, в подходящия контекст и точния момент.

И все пак, отнесени в своя поход за приключение, щастие, удовлетворение, любов, стабилност и сигурност, дали осъзнаваме какво всъщност търсим? Поредният въпрос, в чиято основа се крие само едно – ние винаги търсим себе си. А къде са отговорите? Те са вътре. Отговорите са ключалките, които открехват вратите към необятните възможности, а ключовете са самите въпроси, които щракват в ключалката, когато знаем кога, къде и как да ги зададем.

 

Такива сме ние, търсачи, вечно търсещи отговори, чакащи своите незададени въпроси…

 

* Ген ключовете са съвременно архетипно познание, което се базира на древната китайска И Дзин – Книгата на промените.

 

Повече за ген ключовете може да прочетете тук:

http://genekeys-bulgaria.com/

За практическото изучаване и прилагане на ген ключовете може да видите тук:

http://genekeys-bulgaria.com/events/zavrushtane-darbite/

За автора на статията може да прочетете повече тук:

http://genekeys-bulgaria.com/pateshestvieto-na-gene-keys-bulgaria-preobrazuvaneto-na-straha-zornitsa-simidzhijska/

 

No Comments Yet

Leave a Reply