В търсене на най-подходящия подарък за 8-ми март

Утре е един от онези празници, които много хора отричат защото им навява неприятни спомени от комунизма. Други обаче продължават да го уважават и празнуват с голямо удоволствие. Независимо от кои сте е много хубаво да зарадвате скъпите си майки и баби, които са ви отгледали с толкова много любов по случай 8-ми март – денят на жената, на майката, на онова специално същество, което с радост би пожертвало себе си в името на своята рожба!

В това няма нищо комунистическо, отживяло или безсмислено. Това е един мил жест на уважение и обич, израз на топлина и привързаност към онази специална жена в очите на която е изписана най-голямата обич и тя е само за вас.  Често пъти в забързаното си ежедневие забравяме да направим именно тези мили жестове, които стоплят сърцата на нашите родители. Ето защо са празниците – да ни подсещат за важните неща в живота!

Какъв подарък обаче да подарим? Това не винаги е лесна задача. Как да изберете нещо, което хем да ги зарадва, хем да остане за спомен, хем да не е ужасно скъпо, хем да е пълно със спомени….Не е лесно нали!?

Приготвили сме ви няколко много лесни идеи, които вярваме че ще ви харесат.

1. Разбира се, че не може без цветя ;). Изберете живо цвете в обикновена саксия, която няма никакви украси. След това с помощта на бои и ръчичките на вашите собствени деца оставете отпечатъци по нея. Резултата е една много цветна саксия, красиво цвете и много мил спомен от малки сладки пръстчета ;). По този начин вашата майка/баба всеки път когато полива цветето ще се усмихва на детските отпечатъци. А какво по-хубаво от това да накарате вашата майка да се усмихне ;).

8march
blogs.babble.com

2. Албум със снимки. Не просто ваши снимки, а онази специална селекция от незабравими моменти, които сте споделяли заедно.

3. Послание в рамка. Напишете нещо кратко, но истинско и го отпечатайте на хубава хартия, след което го поставете в рамка.

4. Подарете и ваучер за книги от някоя книжарница или електронна такава.

5. Кутия за спомени. Вземете една дървена или картонена кутия, след което я облепете със ваши снимки. Може да допълните с различни камъни, мъниста или мидички по ваш избор.

6. Пролетта съвсем наближи и един градински комплект би бил чудесен подарък. Изберете и семена на цветя, които смятате че биха харесали на майка ви/баба ви.

8march1
etsy.com

7. Порцеланова чаша за кафе с ваша снимка. Вече почти във всяко фото предлагат такава услуга, така че няма да ви е трудно да я направите.

8. Ако майка ви е любител на спа процедури може да и подарите ваучер за някой козметичен или спа център. Изживяването със сигурност ще и хареса.

9. Домашни шоколадови бонбони в кутия направена от вас самите.

10. Ако бюджета ви го позволява може да я подарите екскурзия до любима нейна дестинация. Това е един незабравим подарък, а спомените и емоциите с които ще се прибере ще и бъдат наистина специални.

11. Калъфка за възглавница избродирана с имената на вашето семейство под формата на дърво.

Идеи много…важното е каквото и да подарите да е от сърце. Понякога само една прегръдка стига…..

ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ скъпи и обични жени!

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: etsy.com

No Comments Yet

Leave a Reply