Във форма след празниците

В началото на всяка година правим равносметка на отминалата и си поставяте цели за следващите 365 дни. В повечето случаи те са свързани с фигурата и начина, по който изглеждаме. Подготвихме няколко съвета в тази посока, така че да ви бъде по-лесно да придобиете правилните навици на хранене и спортуване. Убедете се сами, че добрата фигура е комбинация от начин на мислене, хранене и спортуване!

Без значение какви цели сте си поставили, важното е колко последователни сте в тяхното изпълнение.Колкото и да ви се иска, килограмите, натрупани по празниците, няма да изчезнат за ден-два. Изисква се постоянство от ваша страна. Личната ви мотивация също не е за подценяване. Предлагаме ви да си направите кратък списък, към който да се придържате, за да влезете във форма след многобройните празнични трапези.

tonus2
ohmyweight.com

1. Не очаквайте чудеса

Поставете си реалистични цели. Всяка жена се познава достатъчно добре  за да знае какви са възможностите на нейния организъм  за сваляне на килограми. Ако знаете, че отслабвате по-трудно, не си поставяйте за цел да свалите 10 кг. Започнете с на 3-4 например. Веднъж постигнали резултат, можете да си поставите нова цел и да стопите още 2-3 кг. Осъществяването на определена цел носи удовлетворение и мотивира допълнително.

2. Научете се да се храните правилно, а не да гладувате.

Забравете за гладуването. То рядко води до дълготрайно отслабване. Освен това гладуването разваля настроението. Вместо това се придържайте към здравословен хранителен режим. Ако имате възможност, посетете диетолог, за да намерите най-подходящия за вас хранителен режим. Инвестицията за диетолог е инвестиция в здравето и доброто ви самочувствие. Освен това е един от най-сигурните начини за трайно сваляне на излишните килограми.

4. Инвестирайте в нов спортен екип

Купете си нови, красиви и удобни  дрехи за спорт или фитнес. Изхвърлете развлачения анцуг и си обуйте секси клин и топ, а които да изглеждате едновременно секси и удобно. Самочувствието, докато тренирате, е ключово за успеха ви. Ако предпочитате да тренирате в къщи може да си купите чифт гирички, въже за скачане и кантар. Кантарът ви е нужен, за да следите резултатите, които постигате. Важето е идеално за кардио упражнения, а гиричките ще са полезни за ръцете, също така може да ги държите докато клякате например.

5. Наблегнете на  кардио тренировки

Независимо какъв спорт сте избрали, за да влезете във форма, не пренебрегвайте кардио упражненията. Дали ще е бягане в парка, на пътеката във фитнеса или няколко километра с колело, кардиото е ключово не само за отслабването, но и за добрия тонус.

tonus1
ohmyweight.com

5. Не прекалявайте с тренировките

Когато започнете тренировки във фитнес, задължително се посъветвайте с инструктор.Може да ви излезе по-скъпо, но повярвайте заслужава си, защото фитнес инструкторът ще ви даде точни наставления за упражненията, на които да наблягате. Той ще знае точно кои мускулни групи да тренирате, за да е посещението ви в залата по-ефективно. Освен всичко, фитнес инструкторът ще ви помага да се мотивирате и да не се отказвате в първия момент, в който се претоварите.

6. Водете си дневник

Няма по-добър мотиватор от това да видиш собствените си резултати нагледно.За да видите разликата,си записвайте  резултатите. Така ще знаете точно какво постигате с тренировките. Освен това, записването на резултатите ще ви помогне да опознаете тялото си по-добре.

7. Бъдете постоянни

Достигането до желаниете килограми няма да е лесно – нито във физически, нито в психически план. Ще има моменти, в които ще ви се струва, че няма резултати. Нормално е в даден момент да не сте в настроение и да сте отчаяни. Опитайте се обаче да се мобилизирате. Повтаряйте си, че резултатите ще бъдат постигнати само ако не се отказвате и сте постоянни.

8. Пийте много вода

Водата е изключително важна за организма, когато тренирате. Ще стимулира метаболизма, няма да се дехидратирате, ще поддържа кожата достатъчно еластична и тх., все полезни нещз, затова не я забравяйте. Минимум 8 водни чаши на ден!

9. Осигурете си достатъчно количество сън

Всички знаем, че по време на сън организма възстановява най-пълноценно, затова спете 8 часа на денонощие. Освен това е важно сънят да не бъде прекъсван.

10. Дишайте

На последно място в нашият списък, но от огромно значение е дишането. За да имате максимален ефект от упражненията, които правите трябва да дишате правилно. Така няма да се уморявате и ще сте доста по-издръжливи.

 

УСПЕХ ДАМИ ;)!

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: women2share.com

No Comments Yet

Leave a Reply