Боядисването вкъщи:6 златни правила

Според световноизвестният стилист Франк Прово най-добър резултат в боядисването на косата се постига в салоните. Големият фризьор обаче допълва, че жените, които по една или друга причина не ползват услугите на професионалисти, могат да се справят чудесно и в домашни условия. Ако спазват определени правила.

1.Не си мийте главата 2-3 дни преди да процедурата – мастните ви жлези трябва да разполагат с време, за да произведът достатъчно себум, който обвива всеки косъм и така го защитава от външни агресии.

2.Направете си предварителен тест. За да не страдате впоследствие заради несполучливо избрания оттенък, предишната вечер оцветете кичур от тила си. Така ще се убедите в две неща: че нямате алергия към боята, и че резултатът ще бъде точно такъв, какъвто искате.

3. Защитете кожата си. боите, особено тъмните проникват в повърхностния слой на кожата. разбира се след ден-два следите ще се отмият, но защо да ходите с изцапано лице? По-добре нанесете плътен слой вазелин или крем максимално близо до линията на растеж на косата си от ухо до ухо.

4. Избягвайте прекалено светлите тоналности. започнат ли да побеляват много жени залагат на тях, убедени че по този начин порасналите им корени ще си личат по-малко. В повечето случаи леко повехналото лице, обръмчено от светли кичури, изглежда мъртвешки бледо.По-добре се спрете на нюанс контрастиращ с тена ви – със сигурност ще изглеждате по-млада.

5. Ако боядисвате само корените си, внимавайте с останалата коса – границата не бива да се набива на очи. Затова използвайте опита на професионалистите: нанесете продукта в корените, изчакайте необходимото време, а после с помощта на малко количество шампоан разпенете боята върху цялата глава, като едновременно с това я масажирате. Така ще постигнете максимално равномерен оттенък.

6. Най-подходящият избор за жените с голямо количество бели коси са естествените нюанси. Ако спадате към тях, винаги търсете върху опаковките на боите надписа “ натурален “ или “ натурално кафяво “ и прочее.

 

Е, мили дами придържайте се стрикно към инструкциите и няма да сгрешите при боядисването си в домашни условия. Успех 😉

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: bloggers.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply