Борбата с целулита!

Кога е най-ефикасно да правим упражнения?

Всяка жена, на моменти, е обхваната от паника, че е напълняла. На вас сигурно също ви се е случвало?

Целулитът се е появил изведнъж или пък внезапно е започнал да личи твърде много. Имате коремче. Бедрата ви са твърде пълни. Ханшът и задните части изобщо не искате да ги поглеждате…Естествено веднага решавате да вземете крути мерки. Минавате на жестока диета. Купувате си карта за фитнес и дори се опитвате да ходите редовно, или пък правите различни упражнения вкъщи.

Паниката никога не е била добър съветник. Хаотичните физически активности нямат ефект. За да имат резултат, полаганите от вас усилия трябва да са свързани с това, от което наистина има нужда тялото ви в различните части на деня. Организирайте програмата си така, че да можете да правите упражнения два или три пъти седмично. Възможност за това имате цели три пъти дневно.

Най-полезни са упражненията, които правите сутрин, след като се събудите и преди закуска. Между 7 и 8 часа. Тогава се повишава секрецията на кортизол, адреналин и норадреналин. Последните два хормона ускоряват обмяната на веществата и помагат на гликогена да се преобразува в глюкоза и да повиши концентрацията й в кръвта. Ако това е твърде рано време за вас, можете да направите тренировката си между 11 и 13:00 часа и то задължително преди да сте се нахранила. Пропуснете ли и тази възможност, остава ви вечерта – между 6 и 7 часа. Отново преди да седнете на масата за хранене. И не се подвеждайте по това, че вечерята е лека. След консумация на храна инсулинът се увеличава и забавя разрушаването на мастните натрупвания. Така цялата ви тренировка се обезсмисля.

Помислете кога ще ви е най-удобно, в рамките на тези часове, направете си план и го спазвайте. Не е нужно тренировките да са дълги. 40 минути 2 или 3 пъти седмично са абсолютно достатъчни. Ще видите и усетите резултата за около месец. Спазването на подобен режим ще ви накара да се чувствате по-уверена, дисциплинирана, усмихната и изпълнена с енергия. Това ще ви даде стимул да не спирате да спортувате. Дори леките упражнения, изпълнени в подходящо време, оказват влияние върху външния ви вид. Да изглеждате все по-добре с постоянство и малко усилия – струва си, нали?

Най-ефикасно и лесно упражнение за поддържане на фигурата и борба с целулита е бързото ходене – разходки в парка, пазаруване, изложби…бъдете позитивни и използвайте въображение.

Когато само козметика не е достатъчна, включваме и антицелулитен масаж.

Най-добре ще ви се отрази ако направите ударна доза масажи при професионалист 10 бр,след което ще видите видим резултат. Обикновено продуктите които се ползват в козметичните салони и спа центрове са професионални и тяхното действие е много по-силно и с много по-голяма дълбочина !
Можете също така да се доверите на вече нашумелите масажи с LPG и Кавитация,резултатите са много добри ,но искаме да ви предупредим че са индивидуални и зависят от натрупания целулит!

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=487005704665766&set=a.484107474955589.115143.480816651951338&type=1&theater

No Comments Yet

Leave a Reply