Астрологична прогноза за периода 5-11 Октомври

Седмица след Лунното затъмнение продължават да стоят остро въпроси свързани с партньорските отношения- лични, делови, че и международни.

Това, което следва да се има предвид е, че всичко се случва на фона на ретроградния Меркурий, който е важен посредник в обработването, усвояването и предаването на информация. Съответно тя /информацията/, сега е под императивното послание за сериозни преоценки на миналото, които в положителен аспект ще ни надарят с прозрения, раздяла с илюзии. Изкушавам се да ви предам един цитат на Тери Партчет, много точно описващ настоящите тенденции и настроения: „Защо си отивате? За да можете да се върнете. За да можете да видите мястото, от което идвате, с нови очи и допълнителни цветове. И хората там да ви виждат по различен начин. Връщането там, откъдето сме тръгнали, обаче не е същото като това никога да не сме заминавали.” В допълнение, един интересен астрологичен нюанс и факт-  Меркурий ще обърне своя ход в директен на 09 октомври, в почти точен съвпад със Северен възел- значи, анализите и последвалите трансформации в общуването ще имат дълготрайни последици, твърде вероятно е да получим  новини съществени за бъдещото ни развитие, да ескалира необходимост от вземането на кардинални решения, при това после трудно отменяеми. Хубавото е, че разговорите могат да бъдат конструктивни, въпреки че „силните” ще са безкомпромисни към „слабите”, в своя изказ и претенции. Това може да са авторитети във вашия живот- по-възрастни хора, родители, шефове, партньори, които доминират с позицията си, но пък тя вече не е същата.

Разяснителни или сериозни разговори, вид „ревизии” на различни нива и  при всички, но особено осезаемо за онези, които са родени в първа декада на Дева, Близнаци, Риби и Стрелец. Те са поставени в конкурентна или друга среда, която ги кара да мобилизират всичките си ресурси, да сложат разделителна черта между „искам” и „трябва”, между „искам” и „ще бъде”. Звездите ще им дадат верни ориентири в тази посока.

Овен, Везни, Козирог и Рак са в позиция „готовност за резки завои по пътя”, заради околните. Едва ли след Лунното затъмнение и вече продуцирани събития може да се направи кой знае какво, но е хубаво да избягват рискове, прибързани действия, по друг начин казано – да не предизвикват сами и допълнително Съдбата.

Водолей, Телец, Скорпион и Лъв ще се държат доста конструктивно и в повечето случай ще успяват да извличат ползи, да превъртат чужди негативи в техни позитиви.

През цялото време рутинната работа и задължения ще ни натоварва повече от обикновено, защото се чувстваме изморени и не ни достигат сили, защото възникват външни и независещи от нас обстоятелства, препятстващи предварителните ни планове…Същевременно точно през настоящия период е възможна реорганизация в текущите задължения, в професионалната ни реализация…

На 09 октомври предстои още едно значимо астрологично събитие- преминаването на Венера в Дева. Всички ще усетим промяна в своите настроения и чувства- те охладняват, благодарение на натрупани преживявания от миналото /осъзнаване на стари случки/ или понеже страстите се заменят от  съвсем практични оценки. През следващия близо месец ние ще сме по-пестеливи и не само в проявата на своите емоции, но и в чисто материален план. Както знаем, Венера отговаря и за паричните потоци, а в сектора на Дева, Венера може да ни превърне в подчертано критични и свити в харчовете. Разбира се, зад това често има и реални причини, например намаляване на доходите /друго тълкувание на Венера в Дева/, промяна в себе-стойността на валутата…нараснали или неразумни разходи, понякога принудителни, поради натрупани дългове. И не на последно място- пазете се от измами, откровени манипулации и подвеждане, вероятно не един или двама ще станат жертва на някой спекулант или човек от криминогенния сектор.

На всички пожелавам мъдрост, която да сбъдне и най-смелите им мечти!

Овен – През тази седмица вашият социален статус- кариерно развитие, брачни отношения, имидж /като минимум/, могат да направят „рязък завой” и нека той да е в една по-положителна за вас посока.

Тенденциите ще зависят от натрупани вече настроения и не от сега, но също и от вашето конструктивно отношение към наболели въпроси. Уран от доста време ви предизвиква да сте по-безкомпромисни и резки в своите реакции, решения, но разбира се зад всяка проява има конкретна причина, а също и при всяко действие има равно по сила противодействие, способно на този етап да се „отключи” по един внезапен и разтърсващ начин. Ако сега вие клоните към повече независимост, а и проява на повишени претенции, това едва ли ще се толерира от вашите партньори- лични или делови. Същевременно можете да имплантирате инициативността си в някакви обновени и по-високи цели, които да включват и важни за вас хора, тогава- обединена, силата ви ще е много мощна и способна да ви превърти на едно по-подходящо и престижно за вас ниво. Колкото и да ви се струва несправедливо за вас самите, стройте „мостове”, правете компромиси, това е определящо условие за успехите ви, защото обратното ще води до разруха и то с непредвидими последици и за дълго. Всички Овни са под влияние на тази тенденция, но най-силно- родените през втори деканат.

Меркурий ще ви подтиква почти през целия период към разяснителни разговори и да, те могат да бъдат много конструктивни и полезни.

Ежедневието ви е все по-натоварено, за мнозина-хаотично и извън нормалния ритъм и тенденцията се усилва, особено през втората част на седмицата. Повечето от вас ще се стремят да избягат от рутината, а точно сега могат да се вземат мерки за позицията ви в колектив. Добрата новина е, че ако все пак се отдадете съвестно на задълженията си, те ще бъдат оценени по достойнство и ще внесат  хармония, а и шансове да печелите повече симпатии сред колеги и не само.

Почти през целия октомври, вие ще имате възможността да постигнете нещо значимо в професионалното си развитие и то да ви поддържа през следващите няколко години.

Най хубавите ви дни са сряда и четвъртък, а най-напрегнати понеделник, петък, събота и неделя.

 

Телец – Фокусна точка за вас се превръщат любими хора- от деца до любовници. Обстоятелствата около тях се променят и се нуждаят подчертано от вашето внимание и подкрепа.Разположението на звездите е такова, че точно сега е времето да  насочвате отношенията си в една по-положителна посока и хубавото е, че ще имате шанс за това. Но е факт, че ще ви струва значим енергиен ресурс-психически, а понякога и чисто финансов. Не е изключено да ескалират стари дългове или да ви предоставят „сметки отминалото” и …вие ги разчиствате по един рационален и възможно най-благоприятен начин.

От 09 октомври вашата покровителка Венера ще транзитира през Дева и вие ще сте все по-склонни да откликвате на „поривите на сърцето”- независимо дали те са свързани с хора или вид хоби, което ви разтоварва и ви носи удоволствие. Венера в Дева ще ви надари и с доза късмет, от който ще можете да се възползвате по етапно и на „малки крачки”, но напред към собственото ви удовлетворение, което ще си има и някаква цена, нещо, от което трябва да се откажете, така че да дадете път на новото…

Ако имате човек до себе си, предстоят преобразования във връзката ви, които ще се имплантират трайно до края на октомври.

Ако нямате- можете да откриете личност, с която да преживеете забележителни моменти…

Като цяло ежедневието ви е доста динамично, изпълнено с предизвикателства, някой от които и „внезапни”, непредвидени. Ако сте служител във фирма, бъдете внимателни за провокации извън контрола ви, при това- не твърде коректни. В друг случай-възникват непланувани и допълнителни ангажименти, които ви извеждат извън обичайния ритъм.

В понеделник и вторник- разяснителни разговори, новини. В сряда и четвъртък сте много емоционални и е хубаво да забавите темпото, за да не допуснете грешки. В петък, събота и неделя рязко променяте настроението си и то става по-премерено, филтрирате чувствата си чрез разума, охладнявате или направо изстивате- към определена личност или обстоятелство, което ви е вълнувало през последните дни.

 

Близнаци – Най-голяма поддръжка сега можете да получите от семейството си, същевременно въпроси свързани с него и домът ви по различни поводи се нуждае от повишеното ви внимание, вид преоценки и отдаденост.

Нещо в най-близкото ви обкръжение и атмосферата около вас е различно, но ако това е свързано с инвестиции в недвижимо имущество, ремонти или премествания- ще си заслужава. В друг вариант- хората около вас са много енергични и ви подтикват да предприемете някакви съществени преобразувания, които да се отразят на цялостния ви статус. Възможно е и близките ви да са променени, а това също се отразява пряко и на вас самите.

Сатурн  е в Стрелец и за дълго ще коригира отношенията ви с ваши партньори /лични и делови/. Те ще играят ролята на мост към собствената ви стабилност и просперитет, но и също източник на повишени отговорности и  изисквания, които трябва да ви мобилизират, така че да преминете на ново и по-високо ниво от развитието си и/или корено да смените посоката на собственото си развитие. Сега е моментът да насочвате връзките си, чрез конструктивни и разяснителни разговори ,ще имате шанс за това. Като минимум- внася се значима яснота в бъдещи общи перспективи- на какво можете да разчитате и т.н.

От 09 октомври вашият покровител Меркурий ще обърне своя ход в директен, така че това ще се окаже пречупващ период на анализи,  прозрения, нови нагласи, важни решения.

При родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен, се оформя рязка разграничителна линия между „искам” и  „трябва”, „мечти” и „реалност”. Хубавото е, че поне можете да видите къде стои тази своеобразна граница, за да вземате най-правилни решения.

В понеделник и вторник- печелите нещо, под формата на морално удовлетворение или финансов бонус. В сряда и четвъртък- сте пробивни, комуникативни и находчиви. В петък, събота и неделя е целесъобразно да намалите темпото, да се пазите от прибързани реакции.

 

Рак – През настоящата седмица може да проведете  разговори в семейството си, така че да вземете важни решения относно общото ви бъдеще или пък конкретно- вашето кариерно развитие. Възможно е да се наложи някакъв компромисен вариант или да ескалира необходимост повече да се съобразявате с външни и независещи от вас причини, които разклащат устоите на статуквото. Някой от тези предизвикателства са „внезапни”, но други са натрупани в миналото и вече са с потенциал, чиято сила и въздействие не позволява да бъде пренебрегната и обикаляна.

Поради подобни причини вие ставате социално все по-активни. Водите преговори, получавате новини и обратна връзка, така че да изчистите вид недоразумения, да стабилизирате стари взаимоотношения, да създадете нови контакти- носещи ви ползи или пък удоволствие, особено в петък, събота и неделя.

Почти през целият октомври информационният поток е много засилен и е способен да трансформира начина ви на живот. Колкото сте по-инициативни, толкова по-големи перспективи и хоризонти се разкриват пред вас. Действайте, особено след 09 октомври, когато Меркурий ще обърне своя ход в директен и бързо може да ви придвижи напред към поставените от вас цели и/или да  отстрани препятствия.

В понеделник и вторник вие притежавате достатъчно „козове” в ръцете си, за да печелите дивиденти в обективно сложни обстановки. В сряда и четвъртък- печелите нещо материално или под формата на морално удовлетворение.

 

Лъв – Продължава периодът, който е със знак „повишено внимание” относно финансите ви. Причината е, че възникват обстоятелства, способни да ви дестабилизират /нараснали разходи, принудителни плащания, че и измами/, но същевременно това е прекрасно време, през което можете да  подобрите материалното си състояние чрез други и допълнителни доходи или пък чрез усилена работа, която ще се оцени по достойнство и ще ви издигне на по-висока и престижна позиция в колектива, в който работите.

Околните обаче постоянно ви изненадват, променят своето мнение и настроение, така че е препоръчително да сте по-внимателни и да разчитате предимно на себе си, да не се предоверявате твърде.

След 09 октомври Венера ще напусне вашия зодиакален знак и ще приземи в значима степен страстите, идеалите, които ви владееха през последните седмици. Сега оценките ще станат по-реални, целите- по-практични и близки, намеренията-изцяло свързани онова, което има осезаема, а не виртуална стойност. Тенденцията е много полезна, понеже ще ви помогне да материализирате онова, което е възможно, а другото по един естествен начин ще отпадне от полезрението и пътя ви.

Понеделник и вторник са рискови, планирайте на момента, за можете да реагирате адекватно на някой „внезапни” обстоятелства.

В сряда и четвъртък сте център на внимание, привличате погледи, на повърхността изплуват всички натрупани емоции, които ви е трудно да прикривате. В петък, събота и неделя се пазете от недоразумения и спорове относно- приходи, разходи…

 

Дева – Вие заемате все по-активна позиция, бих казала- играете определяща роля не само за собствения ви живот, но този- на околните.

Вашите амбиции нарастват стремително, защото се появяват нови възможности за растеж или поради факта, че стари приоритети са изгубили своята значимост или са се изчерпали като ресурс.

Това може да е повод да сбъднете своя сърдечна мечта през октомври, да се отдадете на хоби или друго занятие, което е важно за вас, а не за околните. Вие рядко постъпвате така, но сега може да се чувствате предизвикани да отстоявате първо своите интереси, а после на останалите.

Може да попаднете в конкурентна среда поради горе-посочените фактори, а може и да воювате срещу всеки и всичко, което застава на пътя съм намеренията и целите ви. И в повечето случаи ще успявате.

На 09 октомври Меркурий обръща своя ход в директен и постепенно ще изчисти всички недоразумения натрупани в близкото минало.

На тази дата Венера пък ще навлезе във вашия зодиакален знак и допълнително ще ви надари с харизма, а и късмет. Така през следващите няколко седмици, вие вероятно ще се преобразите- като начин на мислене, визия, имидж- трансформациите трайно ще се имплантират, но съществено обстоятелство е, че ще произтичат от сърцето ви, от ваши съкровени мечти и блянове.

В понеделник и вторник популярността ви расте, ако се нуждаете от подкрепа, ще я получите. В сряда и четвъртък се налага да сте по-внимателни и да се съобразявате с обстоятелства извън контрола ви. В петък, събота и неделя-настроението ви се променя силно, самочувствието и увереността ви растат.

 

Везни – До 09 октомври Меркурий се движи ретроградно през вашия зодиакален знак, така че това е време на важни преоценки на миналото, които явно после ще се закодират трайно – в „обновен” начин на мислене, вероятно и поради проведени разговори, новини, събития…част от тях отново ще ви покажат какво трябва да оставите зад гърба си, с какво можете да продължите напред.

При вас сега приоритет трябва да са алтернативите- план- А, В и С…При ретрограден Меркурий това е много полезно,  а във вашия случай- и необходимо. Допълнителни варианти винаги възникват, но предимно, когато се освободи място за тях, в природата „празно пространство няма”. Е, при вас обстоятелствата са твърде динамични и е препоръчително да сте подготвени- първо, като разчитате на себе си основно, второ- като не поемате прекалени рискове и се стремите да се придържате към статуквото, трето- партньорите ви /лични или делови/ са източник на изненади, особено, ако ги предизвиквате, въпреки че понякога напрежението ще е продуцирано от вече натрупани енергии и зададен вектор за развитие, който е набрал инерция…Следете, до колкото е възможно направлявайте и то с поглед вперен в по далечното бъдеще и без „резки завои”- не са препоръчителни на този етап.

Понеделник и вторник могат да зададат тон на цялата седмица-нека да е положителен и според собственото ви добро отношение. В сряда и четвъртък е подходящо да потърсите подкрепа, ако се нуждаете от такава. В петък, събота и неделя е подходящо да намалите темпото, да сте в компанията само на най-близките ви.

 

Скорпион – Ескалира необходимостта да се доказвате в колектива, в който работите.

Благословията на околните ще е все по-определяща за собствения ви социален статус. Причината може да е повишена конкурентна среда, нова позиция в службата ви и т.н. Но няма да ви липсва и приятна приятелска компания, в други случаи хората около вас ще имат нужда от помощ- като морална, а понякога  и финансова подкрепа. Инвестиции и пари на заем в подобно тълкование не се препоръчват или трябва внимателно да се преценят, защото трудно ще си ги върнете после, а и около вас в последно време се наслоява някакъв фон на неискреност, съмнения, които първо трябва да си изясните и това е напълно възможно след 09 октомври.

В период на приключване сте на един годишен цикъл и звездите ще ви показват какво трябва да отстраните от пътя си, сега и по един „внезапен”, доста провокативен начин. В друг вариант-ежедневието ви е много динамично, с постоянни и допълнителни ангажименти, извън обичайния ритъм.

В понеделник и вторник-притежавате доза късмет, но не е изключено да се превърнете в своеобразен буфер на чужди интереси. В сряда и четвъртък- дребни действия трайно се имплантират в имиджа ви. В петък ,събота и неделя няма да ви липсва компания…

 

Стрелец – Почти целия октомври е ключов за социалния ви статус- кариерно развитие, брачни отношения, имидж- те се променят, изпитват търпението ви и мобилизират ресурсите ви. Вероятно ще излезете победители в обективно сложни ситуации, ще съумеете да превъртите вид негативи в позитиви, особено след 09 октомври. Но всичко ще ви струва сериозно усърдие и повишена ангажираност над средното ниво. Не бива да съжалявате за вложените ресурси обаче, защото те ще са стабилна и „обновена” база, върху която ще се развивате през следващите години. Всъщност, решенията, които вземете сега и последвалите събития през следващите няколко седмици ще ви влияят като фон през цялата следваща година. Така че едва ли можете да си позволите отпускане, но добрата новина е, че имате значими шансове да повишите доходите си, да откриете нови източници за печалба, а това е приоритет, защото и без това разходите също нарастват и трябва да бъдат адекватно попълнени.

Авторитет ви расте поради все по-твърдата позиция, която заемате, защото сте усвоили уроци от миналото, които предавате на околните.

В понеделник и вторник се пазете от спонтанни и необмислени харчове. В сряда и четвъртък преобладава ентусиазмът, притежавате доза късмет и повишена харизма, с които печелите симпатии. Петък, събота и неделя по различни поводи може да се превърнат в пречупващи за бъдещото ви развитие. Дайте най-доброто от себе си!

 

Козирог – В последно време вашата самоувереност нараства, защото сте решили да „вземете нещата в свои ръце” или поради други, допълнителни варианти и шансове, които се оформят на хоризонта.

В друг вариант- достигнали сте таван от възможности, а и търпение, така че трансформациите са императивни- както във връзка с кариерното ви развитие, така и по отношение на брака ви. Вероятно една част от тенденциите сами ще насочвате, но с други- ще трябва само да се съобразявате и ако това изобщо не е по вкуса ви, тогава- използвайте попътния вятър, „издуйте платната” и отплавайте далеч от негативни и изчерпани за вас ситуации.

Подходящо е през тази седмица да набележите силните и слабите звена, да откриете „отворените врати”, през които да преминете.

Звездите между впрочем ще ви надарят с огромен вътрешен потенциал и сила, от които е редно да се възползвате.

В понеделник и вторник е подходящо да стабилизирате взаимоотношенията си с ваши партньори-лични и делови. Дните са много показателни в това направление. А и случващото се ще има трайно отражение, така че внимавайте за посоката… Сряда и четвъртък са трансформиращи- на преоценки, а понякога и обрати. В петък, събота и неделя-звездите са на ваша страна.

 

Водолей – Вие се намирате в изключително преобразуващ период. Променяте начина по който възприемате околните, желанията и мечтите на мнозина са вече твърде различни от тези в близкото минало, а като минимум са по-високи и на тях вече се гледа с други очи.

Някой от вас поради горе-посочените причини ще започнат да се оглеждат за допълнителни варианти в за бъдещото си развитие, както по отношение на доходите си, така и във връзка с ваши партньори.

И да, това може да е повод да сбъднете ваши съкровени желания и то извън сферата на статуквото и познатото.

Сега подчертано зависите от „чужди ресурси”, така че чисто материални въпроси за обсъждане или разрешаване могат да се превърнат в крайъгълен камък за обновени отношения, но и спорове, а понякога- и разрив…някой от ескалиралите недоразумения са натрупани от миналото, други- зазвучават в нови и по-високи тонове, но едно е сигурно- собствената ви сигурност сега се определя от способността ви да лавирате и да вземате адекватни решения, като избягвате преки сблъсъци и търсите обиколни пътища…

След 09 прозирате някаква истина, а това допълнително изстудява страстите. Всъщност, разделяте се с онова, което повече ви носи щети, отколкото ползи, само с него…

Някой Водолеи могат активно да се заемат и с крупни сделки, включително имотни и наследствени.

Информационният поток отново е много засилен и носи изненади, способен е да преобърне ежедневието ви, особено в понеделник и вторник. В сряда и четвъртък- популярността ви расте. В петък, събота и неделя- разяснителни разговори. Пазете се от крайности в реакциите.

 

Риби – Вашата популярност расте, но същевременно все повече зависите от мнението и одобрението на околните, на близкото ви обкръжение.

До края на октомври ,вие вероятно в значима степен ще преобразувате социалния си статус и положение в колектив като минимум, ще се оформят нови перспективи на хоризонта и то отново благодарение на „другите”. Така че е целесъобразно да се съсредоточите в тази посока- заздравяване на връзките ви, те ще са мост към вашите успехи и по-висок  статус.

В друг вариант- обстоятелствата около тях се променят и рефлектират върху вас самите. Най-показателни са петък, събота и неделя, тези дни са пречупващи,  а и много важни, определящи бъдещи перспективи- възползвайте се, насочвайте…

Най-подкрепящи са понеделник и вторник, а сряда и четвъртък са натоварени, но и резултатни.

 

 

 

 

 

източник:http://horoskop-astrom.com/

снимка: i-putnik.com

No Comments Yet

Leave a Reply