Астрологична прогноза за периода 27 Юли – 2 Август

В митологията Венера /Афродита/ е любимата дъщеря на Зевс, на която той е поверил сърцата на хората. Счита се, че човек, чиито сърце е овладяла Венера, може да се лиши от разума в резултат на силна страст. И така, през тази седмица планетата Венера /най-близка до Земята/, максимално ще забави своята скорост, почти ще спре, като че ли да утвърди някакво чувство, впечатление и после ще се върне назад в плен на отминали чувства, конкретно хора или пари, или други ценности, които е на път да изгуби…

Подобно на нея, всеки ще се впримчи във важна и приоритетна част от живота си, нещо като натрапчива мисъл или фикс-идея. Сам ще промени стойността й или това ще се случи по „външни” причини. Разбира се, тенденцията ще засегне и частния и обществения живот, тоест решения свързани с паричните потоци, валута и т.н. Ще е на лице забележително упорство в преследването на целите, прояви на воля и последователност. Нарастващата Луна пък подсказва, че „каквото посеем, това ще жънем”, получаваме благословията „да прорастват намеренията ни”, съответно-действията. Но не бива да разчитаме на твърде рационален подход. Разумът, както намекнах в началото ще е почти погубен под влиянието на силната страст на Венера. Мисленето е подчертано субективно, емоционално, а реакциите спонтанни, до степен, че понякога сами можем да изненадваме себе си…

Астрологичната карта и разположените в нея зодиакални знаци, прилича на циферблат на часовник, който показва различно време с различни приоритети. Например, докато Слънцето е в Рак- задават се фон на битови, семейни, имотни въпроси. Слънцето ще премине в Лъв на 23 юли, ще разпали емоциите и жаждата за живот- в един по-общ смисъл и ще насочи вниманието ни към подобни теми- любов развлечения, деца, но също и бизнес…

Желанията са едно, а реализацията – друго. През август те не са с еднакъв знак, варират в големи амплитуди, твърде вероятни са –внезапно започнали връзки, но също така и внезапно разпаднали се. За съжаление това може да засегне и настоящи партньорски връзки.

Ако решите да се развличате, все ще има нещо, което да ви изненада и изкара от равновесие…да се надяваме, че ще е в рамките на приемливото и после ще буди само хубави спомени!

 

Овен – Желанието ви да се развличате и да избягате от рутината, вид напрежение става все по-осезаемо. В повечето случаи ще намирате начин да се разтоварвате, обаче все нещо ще ви пречи да отпуснете докрай душата си и да се наслаждавате на момента. Това може да пробуди носталгични нотки, да ви подтикне да се върнете назад към миналото, да направите вид равносметки за настоящите си чувства и връзки, за стари и преминали през живата ви хора и възможности. Ако имате собствен бизнес, ще ви се налага да забавяте темпото или ще се сблъсквате с неприятни, но принудителни взаимодействия с официални структури /банки, данъчни и др./.

Пораснали деца, ако имате такива, също ще точат ресурси- психически или чисто материални.

Може би най-добрият вариант към настоящия период е да намерите начин да се откъснете от ежедневието, да се опитате да съхраните позитивните мисли и настроения, които разбира се рефлектират и върху контактите ви с околните. Не позволявайте да ескалират недоразумения между вас и околните, особено от сряда до неделя.

В понеделник и вторник може да решите да пътувате или „огнената енергия” ви подтиква към други авантюри и приключения, но съпътствани от ентусиазъм, способен да отвори не една врата пред вас. В сряда и четвъртък се пазете от крайности, дребни действия имат широко отражение върху имиджа ви или цялостния ви социален статус. В петък, събота и неделя разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате. Истинските приятели и партньори остават при вас, но онези, в които има натрупано напрежение ще изискват сериозно разясняване или развръзка.

 

Телец – Въпроси свързани с домашните условия на съществуване, емоционален фон или отношения в семейството ви, в частност- с партньора, ескалират и изискват съответните равносметки и анализи. Ако сте инициирали промени в тази сфера през изминалата година, включително вид премествания, покупко-продажби, инвестиции в недвижимо имущество, подобни теми задължително ще изискват вид корекция-от разплащане на стари дългове до изглаждане на недоразумения, натрупани във времето.

Вашата покровителка Венера вече се движи ретроградно и вие може да решите, че вече не искате толкова онова, към което сте се стремили през изминалата година или поне-не, в такава форма, а по друг начин казано- очакванията са се разминали с действителността или имате усещането, че повече давате, отколкото получавате- в един по-широк смисъл.

Ретроградната Венера всъщност може да се окаже много полезна за вас и да видите реално, без „украси” и преувеличения истинската на стойност на ценни за вас неща и правилността на поетата от вас посока. Възползвайте се позитивно от тази перспектива през следващите близо 40 дни, обърнете се към себе си и собствените си нужди, за да намерите най-точния баланс и усещане за удовлетвореност.

В тази посока може да ви помогне по-безкомпромисният ви изказ, който ще ви разкрие допълнителни варианти, скрити ресурси, а за някой- и тайни, незабелязвани до този момент подробности. В понеделник и вторник можете успешно да придвижите някакви финансови дела, но с чужда подкрепа. В сряда и четвъртък информационният поток е много засилен, но и вероятността от ескалация на спорове…внимавайте, да не скъсате внезапно договори, че и отношения. В петък, събота и неделя може да вземете важни решения, дните са съществени по различни поводи за цялостния ви статус или имидж /начин по който ви възприемат околните/.

 

Близнаци – През тази седмица водите много и емоционални разговори или узнавате подобни новини, които ви оказват съществено въздействие. Не са изключени разяснителни разговори, които да ви върнат към договорени задължения-на работното ви място или пък между вас и вид авторитети, по-възрастни лица, включително партньори.

Връщате се към миналото, а това може да е повод да преоцените контакти или направо да се отрази върху ритъма на ежедневието ви, което ще е по-натоварено, ще смени своя ритъм поради изисквания поставени от „другите”, поради външни и независещи от вас обстоятелства, но натрупани и ескалиращи към настоящия момент, а в оптимален вариант- предприети пътувания /по желание или принуда/. Знанието е „сила”, сега получавате голяма доза от него и можете да си изясните сложни казуси, да получите вид яснота по приоритетни за вас въпроси. Възползвайте се, за да вземете и най-целесъобразните за вас решения, особено в петък, събота и неделя.

Под влияние на Пълнолунието ще получите пълнота от знание и ако искате да узнаете нещо, ще го узнаете. В понеделник и вторник е важно да стабилизирате партньорските си връзки, ще имате подобен шанс, стига да искате. От друга страна успехите ви преминават през околните, така че е хубаво да действате в тази посока. Ако търсите подкрепа и разбиране- направете го през тези дни.

В сряда и четвъртък приоритет са чисто финансови въпроси. Материалното ви положение се усложнява поради внезапни или допълнителни харчове, но сега е полезно да се пазите от загуби, да не поемате излишни рискове. Любовта и чувствата са цветни, променливи, получавате интересна информация, не са изключени и обрати.

 

Рак – Марс от вашия зодиакален знак ви подтиква към действие или справяне с вид предизвикателства извън контрола ви. Вие се борите и отстоявате правата си, справяте се с внезапни или постепенно ескалиращи нови обстоятелства, които сменят „декорите” около вас, принуждават ви да мобилизирате физическите или психическите си ресурси, за да постигнете своето и извъртите крачка напред и нагоре към мечтите си или като минимум- да съхраните статуквото и наложите авторитета си. Материалното ви благосъстояние е друга водеща тема, актуализираща се поради нараснали разходи, променени приходи, особено, ако сте в сектора на частната инициатива и предприемачество или имате пораснали деца…

Каквито и да са причините, шансовете ви да балансирате и да извличате ползи също са значими. Имате избор и варианти, а това е съществен нюанс.

В понеделник и вторник ежедневието е динамично, изпълнено с доста ангажименти, но също така и резултатно, възвращаемостта на вложените от вас усилия е правопропорционална, а понякога и по-висока. Възможно е да получите награда, поощрение-морално или материално.

В сряда и четвъртък приоритет са партньорските ви отношения-лични или делови, дните са напрегнати, насочвайте без излишни емоции в желаната от вас посока. В петък, събота и неделя е подходящо да си направите анализ на бюджета, пазете се от необмислени харчове или битови проблеми, които да застанат между вас и любимите ви хора.

 

Лъв – Вече четири планети транзитират през вашия зодиакален знак и усилват енергията ви, емоционалните ви преживявания, които ескалират и ви подвеждат към равносметки, ретроспекции на всичко ценно за вас- от хора, семейни и домашни условия на съществуване до професионална реализация.

Подобни анализи могат да са в резултат на стари чувства, които ви обземат, а може и да са поради настоящи трудности и/или вид неудовлетворение, което се продуцира от най-близката ви среда /имотни и битови въпроси, ангажименти към по-възрастни членове на семейството ви или друг вид авторитети/.

Желанието ви да се доказвате нараства паралелно и със способността ви да влияете на околните и да привличате внимание. За съжаление не всички оценки ще са с положителен знак, но това пък ще се превърне в съществен коректив за бъдещите ви намерения, съответно по кой път да поемете. В месеца на Лъва вие задавате енергийна програма за следващата година, така че е препоръчително да действате повече целесъобразно и с поглед в по-далечното бъдеще, а не емоционално. В понеделник и вторник сте заредени с ентусиазъм, огнени мисли и чувства, които трудно ще контролирате. Но притежавате доза късмет, не са изключени и приятни емоционални преживявания, които ще помните дълго.

В сряда и четвъртък дните са натоварени, динамични и извън обичайния ритъм. Правете краткосрочни планове, пазете се от подмолни течения, които да променят предварителните ви планове.В петък, събота и неделя получавате пълнота от знание относно партньорските ви връзки /лични и делови/. Избягвайте конфронтации, задайте положителна тенденция и фон, който ще ви влияе като минимум през следващите две седмици.

 

Дева – В периода на Лъва вие сте все по-склонни към равносметки или ескалират обстоятелства, които ви принуждават да оставите вид приоритети и идеи зад гърба си, преди да продължите напред. В повечето случаи вие се оказвате коректив за околните, благодарение на разумните ви преценки, склонност да се придържате към факти, а не емоции. Е, през тази седмица звездите ще ви подтикват да излезете извън типичния ви тон и благоразумие по различни поводи- защото не „чуват” какво казвате или не се съобразяват достатъчно с думите ви, а диалогичността е намалена, защото узнавате някаква тайна или пък ескалира необходимост от разяснителни разговори, които да внесат яснота за натрупани и недоизказани въпроси и чувства, а също и необходимост по-енергично да влияете на най-близкото си обкръжение, да му помагате или напътствате- в пряк и преносен смисъл.

Периодът е ключов за взаимоотношенията ви или доста показателен като минимум- разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате. В понеделник и вторник сте разсеяни или се разкъсвате между различни приоритети.

В сряда и четвъртък можете да влияете в значима степен на събитията, да извличате ползи в обективно сложни ситуации, да изпъквате пред останалите. Хора близки до сърцето ви обсебват вниманието ви и са повод за силни преживявания. Притежавате и доза късмет-възползвайте се.

В петък, събота и неделя сте много натоварени, дните са динамични и изпълнени с предизвикателства, така че „почивате” активно, а не според очакванията.

 

Везни – Около вас е шумно, пълно, но е вярно също, че околните се държат доста непоследователно и непредсказуемо и все с нещо успяват да ви изненадат. На вас ви се налага енергично да противостоите на външни влияния, които ви въвличат в сложни ситуации и могат да окажат влияние на имиджа и статуса ви, включително и във финансов аспект.

Отстоявате авторитета си по-агресивно, защото сте в нов колектив, поради вид конкуренция, променени условия в колектив или изисквания към вас. Каквито и да са причините, ретроградната Венера ще ви подтикне да направите съществени равносметки, да се върнете назад и да прецените нещо ценно и базисно за живота ви…През следващите близо 40 дни, тенденцията може да е повод да смените кардинално бъдещите си намерения и перспективи…В положителен вариант- виждате всичко по-ясно, без украси и само-заблуди, така че ще имате шанс да вземете оптимално правилни решения, които после ще ви влияят дълго.

В понеделник и вторник получавате ценна информация, от която можете да се възползвате. Ако водите преговори или се нуждаете от подкрепа-направете го през тези дни.

Сряда и четвъртък са напрегнати, избягвайте рискове и не предизвиквайте Съдбата…В петък, събота и неделя се разтоварвате с приятели, разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате. В този смисъл-разяснителни разговори са повече от вероятни.

 

Скорпион – Периодът на Лъва по различни поводи се оказва ключов за социалния ви статус- кариерно развитие, брак, имидж- начин, по който ви възприемат околните като минимум. Вие се представяте в по-различна светлина, благодарение на нараснали амбиции или вид равносметки, подтикващи ви към вътрешна реорганизация, преоценки и т.н. Неудовлетворението от статуквото може да стигне предел през август и да ви прехвърли на други релси през септември.

Важното е, че сега привличате внимание, вие сте в център от събития, притежавате достатъчно сила и ресурси, така че сами да избирате посоката…вие сте авторитет, който сам може да сложи „спирачка” или да даде „зелена светлина”, всичко ще зависи от натрупания опит и преживявания, които се връщат от миналото за развръзка…

В понеделник и вторник можете да спечелите нещо материално или под формата на морално удовлетворение.

В сряда и четвъртък водите много емоционални разговори ли чувате подобни въздействащи новини. В петък, събота и неделя сте напрегнати имате нужда да се разтоварите или предпочитате уединението, компанията само на най-близките ви хора. Дните са показателни за семейните условия на съществуване, обърнете внимание на „сигналите”, отстранете негативите, опитайте се да зададете по-позитивен фон, който ще ви влияе минимум през следващите две седмици.

 

Стрелец – Периодът на Лъва е достатъчно позитивен и подкрепящ за вас, може да ви донесе интересни преживявания извън дома, при пътувания, общуване с хора, които не са от близкото ви обкръжение и т.н. Позитивната и огнена енергия на този зодиакален знак ви действа събуждащо, с подчертано желание да разширите хоризонтите си – в пряк и преносен смисъл, да достигнете до други и по-високи висоти. Е, не всичко ще е идеално и по вкуса ви, продължават да тегнат някакви ограничения или тежести от миналото, които напълно ще останат зад гърба ви в края на август.

Възможно е това да са грижи извън контрола ви, включително и за близки хора, в друг вариант- институции, авторитети, слагащи прът в колелата ви.

Материалното ви положение продължава да е динамично, сложно, особено, ако сте теглили кредити или пък имате стари дългове. И не задълбочавайте тази тенденция с инвестиции, пари на заем и т.н., които трудно ще си върнете после.

Понеделник и вторник са най-хубавите ви дни- вие сте под светлината на прожекторите, привличате внимание, а емоционалните ви преживявания стават по-явни, за добро или зло. В сряда и четвъртък се пазете от загуби, дните са рискови! В петък, събота и неделя- важна информация, пълнота от знание по интересуващия ви профил. Питайте, за да ви се каже, но само, ако сте готови да чуете…

 

Козирог – Вие сте в подчертано трансформиращ период- на лични приоритети, начин по който възприемате заобикалящата действителност- всичко се променя, защото го виждате с различни очи или поради реални и външни провокации, от страна на ваши партньори /лични или делови/, най-близка и домашна обстановка…

Околните сега ви мобилизират, те ви влияят подобно на „дразнител” или „моторче”, изпитват търпението ви. Конфронтациите обаче, могат да превъртят внезапно животът ви и да издърпат „контролния пакет” от ръцете ви-образно казано. За това е полезно да търсите компромисни варианти, да се съобразявате с потока на събитията и енергиите, посланията към вас, а не да им се противопоставяте, особено в сряда и четвъртък.

Въпроси свързани с финансовото ви благополучие и „чужди ресурси”- на брачната ви половинка, на банки и други значими лица, на които разчитате – също ескалират и се нуждаят от „корекция”, която ще се осъществи до средата на септември най-късно.

Не е изключено да се актуализират и вид наследствени теми. В понеделник и вторник можете да откриете допълнителни ресурси, да получите тайна или неочаквана подкрепа. В петък, събота и неделя се пазете от загуби.

 

Водолей – Партньорските отношения-лични или делови са лайтмотив в живота ви. За тях август месец ще се окаже ключов- ще ви даде тласък да ги превъртите на ново и по-високо ниво чрез повишени отговорности ,вземане на важни и общи решения, които да ви скрепват дълго и да ви влияят като фон през следващата година като минимум. Но може да решите и да прекратите окончателно връзки ,които повече ви натоварват, отколкото да ви носят ползи. Не са изключени и външни провокации в тази посока, тоест- тенденцията няма да зависи само от вас самите.

При всички случаи сте склонни повече от всякога да се връщате към миналото, да ревизирате чувствата си, да си спомняте за отминали чувства и хора…Да се надяваме, че оценките ще бъдат повече в плюс, отколкото в минус, защото всичко клони към развръзка или вид разплата, която няма да можете повече да избягвате.

Ежедневието също е напрегнато, особено, ако сте служители във фирма- избягвайте спорове на работното ви място, защото ще са сериозен повод за скъсване на отношения, че и договори. Най-рискови са сряда и четвъртък!

В понеделник и вторник няма да ви липсва компания или приятелска подкрепа. В петък ,събота и неделя получавате пълнота от знание за личните ви връзки. Обърнете внимание на тенденциите, ако можете- коригирайте.

 

Риби – Ежедневието ви е динамично и натоварено с ангажименти над обичайното, поради странични въпроси, с които трябва да се справяте или защото изискванията към вас са нараснали. Ако сте служители във фирма, избягвате спорове с по-възрастни и влиятелни лица, защото на този етап не са твърде благосклонни към вас или ще се стремят да променят, внесат корекция в ритъма на работата ви. В друг вариант- възниква необходимост от пътуване, служебно или за удоволствие и това също се явява повод за промени…

Ако имате собствен бизнес-не инвестирайте, намалете рисковите ситуации и се пазете от загуби.

Финансовото ви състояние и без това е нестабилно… Ако имате пораснали деца те също „точат” от ресурсите ви-психически или чисто финансови, повод са за напрежение или недоразумения.

Понеделник и вторник са важни за социалния статус и имиджа ви-дайте най-доброто от себе си и ще получите адекватен отговор. В сряда и четвъртък сте доста емоционални, околните ви въздействат силно…В петък, събота и неделя дните не протичат по предварителен график. Пазете психическото и физическото си здраве, избягвайте напрежения, ако е възможно се отдайте на почивка само в компанията на положително настроени личности.

 

 

 

източник:http://astrohoroscope.info/

снимка:www.namastehappiness.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply