Астрологична прогноза за периода 18-24 Януари

Водещ мотив в настоящата прогноза е информационният поток, който ще ни изненадва, особено от сряда до петък, но и във всички останали дни в различна степен.

Темите са ключови за социалния ни статус- в личен или глобален аспект, на различни нива, но достатъчно важни и преобразуващи, за да може някой да „мине между капките”-образно казано.

Вероятно „чутото” ще е с продължение, защото Меркурий е все още ретрограден и нищо не е окончателно, но първи „сигнали” за бъдещи намерения ще се получат задължително, като добавим и нюанс, че все още ще се обмислят чисто стратегически- план А, Б, В…, но все в една посока, която ще бъде в значима степен оформена.

Нищо случайно не се случва през този период и/или такова, което ще бъде забравено или ще остане без  последици. Напротив! Всичко, което продуцираме с думи или действия ще има дълготраен ефект, а „леки провокации” могат да имат широк отзвук за бъдещото ни развитие.

Вероятно по-лесно ще влизаме в спорове, спонтанно ще изказваме мнение, ще сме склонни са изказваме онова, което сме сдържали в себе си до този момент. Внимавайте, когато утихнат страстите- да не съжалявате после…

Продължава тенденцията да се променя всичко „ценно” за нас- от хора до чисто материални блага. За съжаление, в повечето случаи ще се оказва, че очакванията ни са били по-големи, отколкото е действителността. В друг вариант- налага ни се да „плащаме повече”- в пряк и преносен смисъл, обновяват се паричните потоци, включително може да се отрази- на курса на валутата, трансформира се заплащането и т.н.

В четвъртък Слънцето ще излезе от консервативния Козирог и постепенно ще ни  освободи от някакви задръжки, „тежести” на миналото…По правило периодът на Козирог се счита за един от най-изпитващите и „проверяващи” устойчивостта, издръжливостта на психическо и физическо ниво. Хората са в „плен” на миналото, на предразсъдъци, не е лесно да се направи крачка към непознатото по различни поводи…Е, по време на „спонтанния” Водолей – това правило постепенно ще бъде отхвърлено с бих казала- революционни и бунтарски нагласи, но за това ще поговорим другият път…

Сега е добре да знаете, че в края на седмицата Слънцето остава неаспектирано, значи- водим се основно от Луна- емоции, а това може да доведе до доста недоразумения-меко казано.  Освен това ще имаме нужда от вид „пренастройка”, така че е твърде вероятно да сме по-изнервени, да се чувстваме изморени, дори объркани…

Пазете се, не прибързвайте, не бъдете крайни, използвайте ретроградния Меркурий, като потърсите решения вътре в себе си  и то като се застраховате с различни варианти, пътища за себе-осъществяване, с поглед- в по-далечното бъдеще…

Накрая пак ще си позволя един цитат на Айнщайн, който е подходящ за размисъл сега: „През по-голямата част от времето ние, хората, живеем с лъжливото чувство за сигурност и удобство в едно привидно познато и сигурно физическо и човешко обкръжение. Но когато обичайният ритъм на ежедневието бъде нарушен, ние разбираме, че сме като корабокрушенци, които се опитват да пазят равновесие на една жалка дъска сред открито море, забравили откъде идват и не знаейки накъде отиват. Но след като веднъж завинаги се примирим с този факт, животът става по-лесен и не ни очакват повече разочарования.”

 

Овен – Настоящата седмица е оптимален срок, през който можете енергично да въздействате върху социалния си статус. Дребни действия имат широко отражение върху имиджа ви като минимум и това е важно да се отбележи. Вероятни „проверки” , провокации и изненади, ще ви подтикват да преосмисляте бъдещите си намерения, да градите стратегия, да търсите различни варианти за бъдещото ви развитие. Сега е моментът- да ги оформите като перспектива, която да прораства, насочвате потокът от събития, при това- като се въздържате от спонтанни реакции, крайни изказвания и т.н.

Тенденциите, които ще зададете- ще се имплантират трайно и като фон за настоящата година, дните са показателни, твърде вероятни са и ключови, съществени новини в тази посока, въпреки че по приоритетни въпроси – възникнали в близкото минало, изострящи се на ново през този период- ще можете да модифицирате още, да изчиствате като окончателна визия и извън недоразумения- до края на януари…

Седмицата ще ви подтиква да разрешите някакви спорни теми от вашия живот, но трупани дълго и нека това да стане по-възможно най-рационалния начин като се подготвите предварително.

В любовта може да ви се струва, че влагате повече, отколкото получавате и/или да се разминавате с очакванията.

Пазете се от необмислени харчове, особено в понеделник. Във вторник, сряда и четвъртък информационният поток е много усилен- възползвайте се от полученото „знание”, и внесена „светлина” относно онова, което ви вълнува. Изненади! В петък и събота сте много емоционални, имате нужда от почивка, не се препоръчват обществени изяви и вид инициативи… В неделя- постепенно възвръщате тонуса си и не само…

 

Телец – Въпроси свързани с далечни роднини или въобще- хора „стоящи далеч от вас”- се изострят и в тази връзка, не са изключени изненади и/или вид разяснителни разговори.

В друг вариант- нараства необходимостта от пътувания-повече по принуда, отколкото по желание, разрешаване на юридически казуси и други спорни теми, които е добре да разрешите чрез взаимно разбиране и отстъпчивост- иначе нещата се проточват или имат трудно предвидим край.  За трети- шанс за повишение на социалния им статус като предприемат стъпки за преквалификация, повишение на ценза, като търсят и съответно намират опека от по-висше-стоящи личности.

В живота на повечето от вас нахлува някаква енергична личност, която им влияе със своите действия, насърчения, претенции, изказано мнение и т.н. Вярно е също, че сега е по-добре да се обединявате с подобни особи, а не да се противопоставяте. Реализацията на собствените ви намерения, въобще да се задвижат- по различни поводи зависи повече от подкрепата на околните, те са мост към собствените ви успехи- имайте го предвид и се „съюзете” с подобна фигура, тя може да стратегически да утвърди позициите ви на ново място или да промени статуса ви…

Хора близки до сърцето ви- от деца до любовници- могат и да ви радват, но черпят голям ресурс- психически или чисто финансов. Не е изключена и обратна връзка- претенциите да са нараснали, както вашите, така и техните. Опитайте се да изчистите подобни недоразумения с прояви на повече толерантност- това е лайтмотив за настоящия период, иначе всичко може да се обърка и то за дълго.

Ако има нещо, което да препятства желанията ви и то във вид на „подводни камъни”, стоящо зад гърба ви или като подробност, на която не сте обръщали достатъчно внимание- сега ще имате шанс да ви се изясни в пълна степен. Някой научават тайна, други се изненадват…

В понеделник привличате внимание- това е вашият ден, дайте най-доброто от себе си. Във вторник, сряда и четвъртък ескалират разходи… В петък и събота-емоционални разговори и новини. В неделя- имате нужда от почивка.

 

Близнаци – През тази седмица приключва периодът, през който като че ли бяхте притиснати до стената и/или не ви достигаше „въздух”-образно казано, за да реализирате собствените си намерения. Повечето от вас бяха принудени да отговарят на предизвикателства, които са продуцирани повече от околните, отколкото от тях самите.

Е, през тази седмица окончателно разбирате- какво трябва да оставите зад гърба си, какво трябва трайно да трансформирате в начина си на съществуване, какво ви пречи и съответно-помага…докато Меркурий /вашият покровител/ е ретрограден, вие вероятно ще изпитвате доста вътрешни колебания, но можете да компенсирате с оформянето, изкристализирането на нови варианти по пътя ви към успеха, щастието- в един по-общ смисъл. Такива алтернативи ще възникнат задължително, като на „хоризонта” ще се откроят личности, на които явно ще можете да разчитате и то за дълго.

Не бива да съжалявате за онова, което ще оставите зад гърба си, особено в лицето на приятели и/или колеги, ако има нелоялни представители в близкото ви обкръжение- те ще се проявят или ще ви дадат ясен знак, че не можете да разчитате на тях. И не само! Някой от тях, със собственото си поведение могат да разклатят силно и вашето положение. Внимавайте! Изненади от „другите” са повече от вероятни, но можете да минимизирате тенденцията- в информативен аспект, ако не давате пари на заем например.

Всъщност, материалното ви положение е силно дестабилизирано- поради стари дългове и/или други принудителни разходи, включително и по уреждане на юридически казуси. Но не ви препоръчвам сега да поемате рискови инициативи и начинания в тази посока- всичко трябва да е добре обмислено и „презастраховано”, а най-добре подобни казуси да се отложат, ако е възможно.

При всички случаи- разбирате на кого и на какво можете да разчитате…

Своеобразна „мъгла” се вдига, в края на седмица все по-леко ще приемате предизвикателствата…

През целия период ежедневието ви е напрегнато, но много продуктивно, поради тактическите ви ходове- вие успявате да превъртите почти всички негативи в позитиви.

В понеделник тонусът ви не е много висок, възможно е да научите тайна. Във вторник,  сряда и четвъртък  сте „под светлината на прожекторите”, по различни поводи сте в център от събития и внимание. От друга страна- звездите ви дават шанс да влияете силно на събитията и да ги канализирате в една по-подходяща посока, но не без спорове, изясняване на позиции и т.н. В петък и събота ви занимават чисто финансови казуси-обмисляйте добре ситуацията, не прибързвайте, решенията имат дълготрайно отражение. В неделя-интересни известия, новини.

 

Рак – През настоящия период фокусна точка продължава да бъдат партньорските ви отношения-лични и/или делови, като това е оптимален срок, през който най-силно можете да насочвате събитията в горе-споменатото поле на влияния.

Същевременно, събитията са показателни, те са фон, който вероятно ще ви влияе почти през цялата година, а ако искате да го модифицирате- ще е в други аспекти и по-трудно.

Ескалира някаква тема от миналото с близкото ви обкръжение, нещо като „старата песен на нов глас”, изясняват ви се важни въпроси ,не са изключени и изненади. Някакъв натрапчив „рефрен” във вашите връзки /значими за социалния ви статус/ звучи и изисква вид изяснение. В този смисъл е добре да се има предвид, че успехите ви повече зависят от „благословията” на другите, отколкото от собствената ви воля. В този смисъл е полезно да градите мостове, за се обединявате, а не да се противопоставяте. Заложете на дипломатичността и не предизвиквайте сами Съдбата.

В понеделник можете да разчитате на приятели. Във вторник, сряда и четвъртък- непредвидени обстоятелства и ангажименти извеждат ежедневието ви извън обичайния ритъм. В петък и събота сте много емоционални- на повърхността изплуват всички мисли и чувства. В неделя- е добре да предпочетете компанията само на позитивно настроени личности, които да ви зареждат с енергия, а не обратното.

 

Лъв – Ежедневието ви продължава да е напрегнато поради нараснали ангажименти на работното ви място, понеже продължават да се обсъждат важни въпроси, от които зависи професионалната ви реализация, защото възникват нови условия на труд и т.н.

Вероятно още нищо не е окончателно, но тенденции се задават и е хубаво вие също да се включите в този поток, да го насочвате със собствената ви позиция и инициативност, подобен шанс, а и смисъл има да сте по-активни- до 29 януари. После- събитията са повече по инерция.

Ако все пак, съществуват и обстоятелства в това поле, които ви поставят пред свършен факт и са извън контрола ви, тогава – само ще трябва да вземете решение за себе си- дали сте съгласни да откликнете и са се впишете в трансформациите или не, но е хубаво да изчакате края на месеца, преди да сте крайни…

Здравето ви е по-уязвимо то обикновено, пазете се!

Любов и внимание сигурно няма да ви липсват, но очакванията на повечето от вас са по-големи или чувствата им струват скъпо-в пряк или преносен смисъл.

В понеделник- дребни действия имат широко отражение за имиджа, че и социалния ви статус. Във вторник, сряда и четвъртък-изненади от околните, информационният поток е много усилен. В петък и събота се пазете от грешни ходове, възникват провокации, които ви извеждат извън контрол или ритъм. В неделя- постепенно възвръщате тонуса си.

 

Дева – Хора близки до сърцето ви – ви връщат към някакви стари теми за разясняване,  изненадват ви, принуждават ви да обмисляте различни варианти за бъдещото си развитие, да променяте плановете и намеренията си. Възможни са важни новини, разяснителни разговори, изненади.

Налага ви се да „инвестирате”- в дом, семейство, деца, други любими фигури. Вероятно разходите на ресурси си струват /понякога и не само материални/, понеже с дар словото си ще успявате да превъртите почти всички евентуални негативи в позитиви, така че накрая да извлечете полза или да излезете своеобразен победител.

Вие продължавате да сте закриляни от Съдбата и ако съществуват някакви проблеми, препятствия по пътя ви- те или се минимизират или има значим шанс да се изчистят и поправят.

Понеделник е най-хубавият ви ден- възползвайте се. Във вторник, сряда и четвъртък- дребни действия имат широко отражения върху имиджа или социалния ви статус- въобще! Дайте най-доброто от себе си, опитайте се да не отговаряте на провокации. На повечето от вас им се налага да балансират между свои и чужди интереси, мнение, настроение, факт, който може да зададе фон от напрежение. Планирайте на „момента”, за да можете да реагирате на бързо променящата се обстановка. В петък и събота-околните ви изненадват, водите емоционални разговори с приятели, колеги и т.н. В неделя- предпочитате усамотението или компанията на малцина избрани.

 

Везни – Основните трансформации сега се случват във вашия дом, семейство, засягат близки, роднини, брачен партньор, евентуално-имуществени казуси.

Същевременно до края на седмицата вие най-силно можете да влияете на подобни процеси, да канализирате събития и бъдещи тенденции в една по-подходяща за вас посока. Онова, което е извън контрола ви- в повечето случаи е трупано дълго време  и сега клони към „развръзка”, която е окончателна.

Ако има нещо, което все пак да ви изненада в информационният поток, то е било, защото сте го обикаляли като тема, а не защото не е съществувало в пространството.

Разяснителни разговори, изчистване на недоразумения, новини- може и да не са по вкуса ви винаги, но пък винаги – знанието е сила, така че –все пак всичко е за добро и вие само трябва да решите как да се възползвате от него, да вземете най-правилни решения и т.н. Ако има нещо, което ви препятства или ви помага и то в по-дългосрочна перспектива- ви се изяснява в значима степен, стига да искате, особено в дните от вторник до четвъртък, но и в останалите- в различна степен.

Най-важни, но и рискови са- петък и събота, а в неделя- няма да ви липсва компания.

 

Скорпион – Информационният поток е много усилен сега и не ви дава възможност да се отпускате. Вие буквално можете да бъдете „обстрелвани” от новини, които да ви поставят в нова обстановка, а като минимум-  да се замисляте за преобразувания, да се мобилизирате и да сте на щрек-особено на работното ви място.

Ако сте служител във фирма не е изключено да ви върнат към някаква стара и неизяснена тема, която ще ви постави пред ултимативния избор- или да скъсате договор или да се съобразите с някой правила, които не са ви твърде по вкуса. В друг вариант- съществуват колеги или други енергични личности, които силно ви провокират. Отговорът или евентуалните спорове-имат широк отзвук и преди да ги предприемете, трябва да помислите дали сте готови за последиците.

Разходите ви са значими и може да объркат бюджета ви по сериозно, ако не внимавате. Любовта или чувствата, връзките и отношенията ви на този етап силно се влияят от материалното ви благополучие.

Марс през цялото време ви зарежда с много енергия дарява ви със сили, които са способни да превъртят почти всички негативи в позитиви, особено родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен.

Включвате и прословутата си „скорпионска стратегия”, от която измъкване няма- в пряк и преносен смисъл.

Понеделник е показателен за партньорските ви отношения. Вторник, сряда и четвъртък са рискови за паричните потоци и благополучие. В петък и събота-емоционални разговори и известия. В неделя- мнозина вземат важни решения.

 

Стрелец – Въпроси свързани с материалното ви благополучие- по различни поводи звучат остро- защото съществуват неизяснени казуси от миналото и предстои да вземете важни и целесъобразни решения, които да оздравят положението ви, защото са нараснали разходите, защото сте на житейски кръстопът, а реалността не отговаря напълно с очакванията ви за благополучие.

При всички случаи- сега е моментът да набележите силните и слабите звена, да си изградите евентуална стратегия с план А, Б …и т.н, при това с поглед в по-далечното бъдеще и да го следвате, а звездите ще ви подкрепят в пълна степен, ако това е свързано и с повишена отговорност, която сами се съгласявате да поемете.

До края на тази седмица- Венера все още ви закриля, възползвайте се, на „хоризонта” се очертават поддръжници, които ще ви помогнат да реализирате планове, които се отчитат за „близки до сърцето ви”. Всъщност, тази перспектива ще се настои трайно почти през цялата  настояща година и ще ви помага, включително и като изпречва на пътя ви „внезапни” шансове…

Голям енергиен ресурс отделяте за дома, семейството си и/или отделен член от него, който обсебва вниманието ви по различни поводи. В друг случай- замисляте за промени жилището ви-от ремонти до премествания, че и уреждане на имуществени казуси.

В понеделник-ежедневието е натоварено, но много резултатно. Във вторник, сряда и четвъртък- фокусът е върху вашите партньори-лични или делови, защото около тях се случва нещо, което рефлектира и върху вас самите или пък-понеже ескалират спорни и неизяснени казуси ,които повече не търпят отлагане. През тези дни сте под „светлината на прожекторите”, но е факт и че успехите ви подчертано зависят  от одобрението на околните, така че – градете мостове, избягвайте недоразумения. В петък и събота- пазете се от необмислени харчове, че и загуби. В неделя- възвръщате тонуса и самоувереността си.

 

Козирог – Приключва седмицата, през която Слънцето ви подкрепя от една страна, а от друга-можете да задавате основен енергиен фон за цялата предстояща година.

Периодът е показателен също за бъдещи тенденции- за силните и слабите звена в живота ви. Звездите ще насочват повечето от вас към някаква тема, която като рефрен настойчиво звучи и се повтаря в живота ви в последно време и е добре да я обмислите от различни ъгли преди да вземете някакво решение. Тя може да е свързана със семейството, домашните ви условия на съществуване, близки и роднини, ескалират послания, в това поле, които в по-ярки краски ви показват- кои теми императивно вече не можете да обикаляте и/или премълчавате, на какво можете да разчитате,  съответно-не.

Вие сте склонни да преосмисляте получената информация, мнението и бъдещите ви планове. Вероятно има и съответни провокации в тази посока, но е полезно да не пренебрегвате получената информация, анализи, че и изненади.

Любовта- продължавате да я ревизирате, остава нещо недоизказано или под повърхността и не ви дава спокойствие. В друг вариант е на „една разстояние”, а не можете да я докоснете, защото все нещо не достига.

През цялото време можете да разчитате на приятели и колеги, водите конструктивни и полезни диалози с тях.

В понеделник- звездите са на ваша страна в значима степен, възползвайте се. Във вторник, сряда и четвъртък- ежедневието е много напрегнато, възникват непредвидени обстоятелства, които объркват предварителните ви намерения. Планувайте на „момента”, за да можете да реагирате адекватно на всички възникнали спонтанно обстоятелства. В петък и събота- водите емоционални разговори с ваши партньори-лични или делови. В неделя- склонни сте на крайности.

 

Водолей – Тече последна седмица от приключващия годишен цикъл, който може в по-ярки краски да ви покаже онова, което трябва да оставите зад гърба си, онова, което препятства чувството ви за щастие, онова, което е извън контрола ви, онова, което е било скрито или е пренебрегвано от вас до този момент като обстоятелство.

При всички случаи, информационният поток отново и отново е много усилен, „разбърква картите” пред лицето ви и ви поставя пред някаква принуда. Но нищо скрито не остава сега, ако искате да знаете- ще разберете всичко, при това- с „лихвите” и за минали събития.

Не са изключени и изненади.

Разяснителни разговори, оказващи ви значимо влияние също са повече от вероятни. Но знанието винаги е полезно, то внася нужната светлина по пътя, така че да се избере най-правилната посока на развитие. Възползвайте се от това и приемете всичко чуто спокойно, опитайте се и да избягвате излишни спорове.

От четвъртък Слънцето ще навлезе във вашия зодиакален знак и постепенно ще ви помогне да освободите съзнанието си от вид задръжки и мисли, които ви придържат към статукво, което не ви е приятно. Вие бавно, но сигурно поемате в обновен път на развитие, на хоризонта ще се очертаят допълнителни варианти за развитие, които допълнително ще хармонизират и успокоят душата ви.

Действията ви през цялото време са конструктивни, бих казала доста добре обмислени, така че могат да доведат до получаването на някакъв дивидент- финансово поощрение, морално удовлетворение или дори повишение.

Ако не получите подобни „сигнали” към настоящия момент- вероятно това ще означава, че до лятото ще ви се налага по-усилено да се борите за социалния си статус, а и „място под Слънцето”, което може да се промени.

В понеделник- дребни действия имат широко отражение. Във вторник, сряда и четвъртък околните действат непредвидимо…В петък и събота- ежедневието е много натоварено, пазете здравето си. В неделя- подходящ момент да изгладите недоразумения с вашия партньор.

 

Риби – Основна тема за вас сега е близкото ви обкръжение-приятели, колеги и/или клиенти, ако имате такива. Положението ви в колектив се променя по различни поводи, а в друг случай- стоят въпроси, които изискват изясняване и вид преоценка, обсъждане, защото от това зависят вашите доходи и/или общите материални перспективи, защото другите търсят помощ от вас…

През тази седмица- разбирате в ярки нюанси- кой ви носи повече ползи и кой- предимно ви вреди и то реално, бих казала с негативно влияние върху „джоба ви”. Не ви препоръчвам сега да давате пари на заем, да поемате каквито и да било финансови рискове, после трудно ще си възвърнете евентуален заем, инвестиция и т.н.

Постепенно на хоризонта изкристализира перспектива, която може трайно да се „настани” в живота ви и да засегне пряко- професионалната ви реализация и/или материално благополучие.

Онова, на което ще можете да разчитате няма да ви избяга, а онова, което трябва да си отиде- няма да можете да задържите.

Сега и в този смисъл се наместват „пластовете под краката ви” и е добре да обръщате внимание на всички сигнали на Съдбата.

Умеете да действате съобразно по-далечни перспективи, притежавате силна интуиция и някакво „специално” вдъхновение- особено родените в първи деканат, но и всички останали в различна степен.

В понеделник-интересни новини. Във вторник, сряда и четвъртък- занимават ви основно въпроси свързани с вашият дом, семейство, близки и роднини. В друг случай- обсъждате бъдещи перспективи у дома, раздвоявате се между различни перспективи. В петък и събота- деца и други любими хора  обсебват вниманието ви по различни поводи. В неделя- почивате активно.

 

 

 

 

 

източник:http://horoskop-astrom.com/

снимка: www.nenovinite.com

No Comments Yet

Leave a Reply