Агнешко печено на фурна

Пролет е! Агнешкото е на мода! Великден и Гергьовден са празниците, които се свързват именно с агнешкото печено. Тази рецепта е много лесна за приготвяне и е с гаранция за вкусен резултат. Единственото, което я различава от повечето рецепти, е че трябва да предвидите малко повече време за приготвянето ѝ, няма да ви коства повече усилия, а просто агънцето ще трябва да „полежи” малко по-дълго във фурната ;).Агнешкото печено е класическо пролетно ястие, задължително за Великденската трапеза

Необходимите продукти за агнешко печено на фурна:

1. 1 агнешко бутче / агнешко месо на парчета
2. 1 връзка пресен лук
3. 5-6 стръка пресен джоджен
4. сол, червен пипер, черен пипер

Необходимо време:
15 минути за приготвяне
около 3 часа за печене

около 10 Порции

agneshko_pecheno_furna

Начин на приготвяне:

1.Първата стъпка от рецептата за агнешко печено на фурна е подготовката на агнешкото месо. Измивате добре агнешкото бутче/агнешко месо, след което го поръсвате със сол, която втривате в месото с ръце. Поръсвате с червен и черен пипер, който също се втрива добре в агнешкото бутче. Оставяте месото за около 15 минути, за да поеме подправките.

2.Междувременно нарязвате лука и джоджена на дребно. Поставяте агнешкото в голяма тава, според размера на бута / месото, наливате 1чаена чаша топла вода, в която добавяте нарязаните лук и джоджен.

3.Поставяте тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, за да хване агнешкото лека коричка,  след което вадите тавата, покривате я плътно с алуминиево фолио и печете около 3 часа на 180 градуса. Въпреки, че обикновено това е времето необходимо за изпичане на агнешкото, след около 2 часа прекарани във фурната може да погледнете, дали месото не е останало без вода, или пък дали не е вече готово.

Преди сервиране може да махнете фолиото и да запечете за десетина минути, за да хване вашето агнешко печено апетитна коричка.

 

Да ви е сладко!

 

 

източник:http://www.supichka.com/

No Comments Yet

Leave a Reply