Как да събудим организма си, за да се чувстваме в перфектна форма през деня

Станете и Блестете! Не е необходимо да сте от ранобудните личности, за да си създадете правилните сутришни навици. Ако вече имате такива, няма да сбъркате ако добавите и тези, които сме ви приготвили. Няма да съжалявате, ползите ще са налице цял ден.

Използвайте антиоксидантен серум

Антиоксиданти като Витамините С и Е помагат да предпазите кожата си от преждевременно състаряване, борят се с вредното влияние на свободните радикали, замърсения въздух и други стресиращи кожата ни фактори. Освен това помагат на слънцезащитния ви продукт, който ползвате да действа по-добре.

Хапвайте протеини

Заменете плодовете с яйца или кисело мляко. Учени установиха, че високо протеинова закуска сутрин помага на жените да се чувстват по-дълго време сити и да не прекаляват с преяждане в по-късните часове.

Не забравяйте слънцезащитния крем

Всички знаем, че не може без слънцезащита!
Да – един крем против вредни лъчи, един за хидратация, един за подхранване…това е твърде много! Ето защо заложете на хидратиращи или подхранващи продукти със включена слънцезащита в тях. Така ще си спестите пари и време. Освен това такива продукти са много добра основа за последващия фон дьо тен. Не забравяйте устните, врата и зоната около очите. Всички тези зони са изложени на слънце и е необходимо да ги защитим от вредните слънчеви лъчи.

Пийте достатъчно вода

Дехидратацията е процес в организма, който ни се отразява много лошо на целия организъм. Сухата кожа е в пъти по-податлива на образуване на бръчки, губи лесно блясъка и еластичността си. Вярвате или не е много важно да започвате деня си с голяма чаша вода. Достатъчното количество вода е приблизително 1,5 – 2,0 литра на ден или 30 мл. за всеки кг. от вашето тегло.

Раздвижете тялото си

Ако се раздвижите сутрин преди да започнете активната част от деня си, ще спите много по-спокойно през нощта. Има толкова много програми за общ тонус на тялото с не повече от 4 упражнения, с които обаче ще раздвижите всички основни мускулни групи.

Използвайте цитрусови парфюми

Цитрусовите аромати са свежи и тонизират.  Използвайте ги по-често и по този начин ще понижите стреса и ще повишите имунната си система.

Освежавайте лицето с кубче лед

Може да ползвате ледените кубчета, с които разполагате в камерата. Ако ви се занимава може да си направите специално за целта такива от минерална вода. Тази процедура намалява отоците и подпухналостта по лицето, освен това чудесно стяга кожата. Обтрийте нежно лицето и шията за по-голям ефект.

Пийте зелен чай

Ако сутрин не можете да отворите очи без обичайната доза кофеин, то набавете си я като изпиете една голяма чаша зелен чай. В него се съдържат флавоноиди – това са антиоксиданти, които се борят със стареенето на клетките в кожата. Не е неоходимо да се отказвате от любимото кафе, просто не прекалявайте с него. Да не забравяме, че в него има антиоксиданти, освен това ускорява метаболизма.

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply